Polsstokverspringen/ Fierljeppen

Wereld: Informatie:Bergum

>> Download fierljepaccommodaties naar TomTom
>> Bekijk accommodatie op Google Maps
>> Klik hier voor de buienradar.

Achter het gemeentehuis van Bergum ligt mooi beschut tussen de bomen de fierljepaccommodatie van Bergum.
De wedstrijden in Bergum staan altijd garant voor veel publiek. Het verdient aanbeveling om ruim voor het begin van een wedstrijd een plekje te zoeken op de tribunes.

Vanaf 1969 worden er in Burgum fierljepwedstrijden van het Frysk Ljeppers Boun gehouden. De eerste jaren (tot in 1972) werder gesprongen op de Easterse Hei, tegenover de melkfabriek. In 1973 werd de vaste accommodatie gebouwd achter het gemeentehuis.
Vanaf de jaren zestig zijn er al veel fierljeppers in actie geweest binnen Tytsjerkstradiel. In de jaren zeventig werd er ook gesprongen in Aldtsjerk en Feanwaldsterwal. De fierljep toppers die van oorsprong uit Tytsjerkstradiel kwamen hebben in de loop van de jaren heel wat Friese of Nederlandse titels bij elkaar gesprongen. Enkele beroemde springers uit Bergum zijn Evert Wilstra, Jouke de Vries, Hielke de Boer, Cathrinus Hoekstra, Gerhard Vlieger, zijn zus Tineke Vlieger en Bjinse Wolters. O ok nu zijn er een paar absolute grootheden in de fierljepsport lid van Bergum. Denk aan Bart Helmholt (Nederlands Kampioen 2003, 2005 en 2006), Henk Schievink (Fries Kampioen 2001, 2002, 2004 en 2007) en Hannes Scherjon

De afdeling Bergum zorgt ook elk jaar weer voor veel nieuwe fierljeppers. Met 40 actieve springers is de afdeling een van de grootste in Nederland.
Website designed and developed by: Segami Images - Last updated: 28 maart 2017 22:29