Polsstokverspringen/ Fierljeppen

Wereld: Informatie:Polsbroekerdam

Adres: Benedeneind Noordzijde 468-B,3405 CE Polsbroekerdam

>> Klik hier voor een routebeschrijving.
>> Bekijk accommodatie op Google Maps
>> Bekijk accommodatie op Bing Maps
>> Klik hier voor de buienradar.
>> Klik hier voor de windvoorspelling.

De fierljep accommodatie van de afdeling Polsbroekerdam ligt aan de rand van het Groene Hart. De accommodatie in Polsbroekerdam heeft een prachtig uitzicht op de weilanden en op mooie dagen is het een feest om aanwezig te zijn in dit stiltegebied. De accommodatie biedt plaats aan ruim 1500 toeschouwers.

De accommodatie in Polsbroekerdam is bij veel fierljeppers favoriet vanwege de enorme afstanden die hier regelmatig gesprongen worden.
De afdeling is ook de thuisbasis van Aart de With. Deze fierljeplegende was meer dan 30 jaar nationaal recordhouder.
In 2003 werd in Polsbroekerdam het toenmalig Nederlandse Jongens Record gesprongen. Jarno Knijff bracht dit indertijd naar 17,80 meter (dit record is in 2006 verbeterd). In 2006 wist Jaco de Groot tijdens het Hollands Kampioenschap als junior de verste afstand ooit gesprongen te verbeteren met een sprong van 19.96 meter. (dit record is later dat jaar verder aangescherpt)

De accommodatie ligt op ruim een half uur rijden van de grote steden in de Randstad.

Ook geeft de vereniging al jaren clinic's in het polsstokverspringen voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, familiedagen enz. Je leert op het droge hoe je met een polsstok droog naar de overkant moet komen. Na een uurtje oefenen op het droge wordt het tijd voor het springen over het water. Deze ervaring moet je meemaken.
Voor meer info kunt u e-mailen met demonstraties@pbholland.com

De vereniging heeft een eigen website http://www.polsstokkerdam.nl/
Website designed and developed by: Segami Images - Last updated: 28 maart 2017 22:29