Stichtse Vecht
2019-06-19 19:52

Opening Kockengen - nieuwe datum is vrijdagavond 28 juni

Op vrijdagavond 28 juni gaan we alsnog de accommodatie in Kockengen feestelijk openen. Omdat het midden in het hoogseizoen is, hebben we het "klein en fijn" gehouden.

- Vanaf half zeven is iedereen welkom en zal het Kockengens blazers ensemble vrolijke muziek spelen.
- Om zeven is uur is dan de openingsplechtigheid met een woordje van onder andere wethouder Hetty Veneklaas van de gemeente Stichtse Vecht.
- Er is geen officiële wedstrijd, maar alle springers zijn uitgenodigd om te komen springen en de schansen te proberen. De stokkenwagen en de bus is er. Ook worden de afstanden opgemeten. Records tellen niet uiteraard.
- Oh ja, de springers van Stichtse Vecht maken er een clubkampioenschap van.
- En boven alles is het de bedoeling om er een gezellige avond van te maken.

Het adres is Sportweg 6. Wanneer je vanaf de provinciale weg het dorp inrijdt, dan rij je door tot het einde (t-splitsing), dan linksaf de Kerkweg op en dan is de eerste weg rechts de sportweg. Je vindt hier o.a. brandweer, tennisbaan, zwembad, bibliotheek, sporthal en vanaf nu dus ook de polsstokaccommodatie.

Ben je met de auto, parkeer deze op het grote parkeerterrein. Vanaf daar loop je door en zie je voorbij de sporthal de sportvelden. Naast de korfbalvelden is de polsstokaccommodatie.

Eigen stoeltjes meenemen is ook slim. We hebben nog weinig tot geen goede plekken om te zitten.

Deze accommodatie is rookvrij en dat betekent dat op de accommodatie niet gerookt mag worden. Buiten het terrein staat een rookton voor hoge nood.

Voor toiletten, omkleden en douchen maken we gebruik van de faciliteiten van de korfbalvereniging (ESDO). Dit is allemaal te vinden in de naastgelegen sporthal. Wij moeten alles schoon opleveren uiteraard, dus hoe schoner jullie alles achterlaten, hoe fijner.

Warmlopen kan op de naastgelegen sportweg. Hier rijden geen auto's (alleen van de aanwonenden), dus je kunt naar hartenlust sprintjes trekken. Aan het begin van de Sportweg (je loopt er langs) staat een prachtig street workout complex om alle spiergroepen te activeren. Deze is zeker ook bedoeld voor alle springers om te gebruiken.

De afgelopen winter is er heel hard gewerkt om de accommodatie zo goed als mogelijk in orde te maken voor deze eerste wedstrijd. Natuurlijk is het nog lang niet af - er zal de komende jaren nog veel verbeterd worden. Verbetersuggesties van springers en vrijwilligers zijn meer dan welkom. Die ideeën gebruiken we om dit een perfecte accommodatie te maken. Laten we er een gezellige avond van maken - met als doel om de accommodatie te leren kennen, verbeterpunten te verzamelen en om het nieuwe publiek uit Kockengen te laten zien wat een mooie sport dit is.

We zoeken nog wat schansbegeleiders, mikkers en meters voor de jeugd. Wie heeft er zin om een handje te helpen? App of mail Pieter (06-29006207 / pieter@pvsv.nl)