logo-polsbroekerdam.jpg
2017-06-18 22:08

Polsbroekerdamse springers heersen op JEVA-bokaal

Afgelopen zaterdag vond voor de 10e keer de JEVA-bokaal plaats in Polsbroekerdam. De thuisspringers kwamen hier het beste uit de verf, aangezien alle kampioenen springend zijn voor afdeling Polsbroekerdam.

Een flinke wind zorgde op de B- en C-schans voor lastige omstandigheden, echter temperaturen van over de 25 graden maakte het tot een heerlijke middag voor het publiek.

In de seniorencategorie pakt Rian Baas (Oudewater) in zijn eerste sprong direct de leiding met 19.87 meter. Leider van het De Samenwerking-klassement Erwin Timmerarends (Montfoort) springt in zijn tweede sprong 19.90 meter, en neemt hierdoor de honneurs weer waar. Echter, in zijn eerste finalesprong weet Baas zich verder te verbeteren en dirigeert hij Timmerarends naar een tweede plaats. De 20.36 meter van Rian Baas blijkt genoeg voor de overwinning van de JEVA-bokaal. Wilco van Amerongen (Benschop) komt het dichtste bij. Hij verbetert in zijn laatste finalesprong zijn vijf jaar oude persoonlijke record. Met 20.29 meter laat hij zien weer helemaal terug te zijn in de senioren topklasse.

De dames van de Polsstokbond Holland blijven de dagtitels verdedigen. Waar de woensdagwedstrijd nog werd gewonnen door Wendy Helmes (IJsselstein), was Dymphie van Rooijen (Harmelen) de sterkste bij de JEVA-bokaal. Met een sprong van 14.68 meter bleef zij Helmes maar nipt voor. De derde plaats was voor Demi Groothedde, welke tot een afstand van 14.20 meter kwam.

Bij de junioren is er, door de afwezigheid van Ricardo Faaij (Haastrecht), kans voor de andere junioren om de titel te pakken. Faaij staat fier bovenaan in het De Samenwerking-klassement en wist alle wedstrijden nog te winnen. Doordat hij nu op vakantie is, wordt de concurrentie extra gemotiveerd om een dagtitel binnen te slepen. De beste papieren zijn hierin voor Bas van Leeuwen (Woerden), welke een tweede plaats bezet in de ranglijst. Echter laat ook thuisspringer Daniel Cluistra (Haastrecht) het er niet zomaar bij zitten. Al in zijn tweede sprong komt tot 17.53 meter en pakt hiermee resoluut de leiding. Deze afstand is binnen het bereik van enkele andere springers, echter weet alleen Bas van Leeuwen dichtbij te komen. Met 17.06 meter springt hij zich naar een tweede plaats, en zo is thuisspringer Cluistra de eerste Hollandse junior die, naast Faaij, een dagtitel van weet te veroveren.

Reinier Overbeek (Benschop) is in de jongenscategorie al het gehele seizoen sterk en ook tijdens de JEVA-bokaal weet hij zijn favorietenrol waar te maken. Na twee rondes gaat Jelle Timmerman (Linschoten) nog aan de leiding met 16.42 meter. In de derde ronde stelt Overbeek orde op zaken en wint de wedstrijd uiteindelijk met 17.23 meter. Tweede wordt Corné de Regt (Linschoten) met 16.53 meter.

foto: Sofie Strien

foto:Erik van Kordelaar