2004-08-09 21:33

Afdeling Vlist bestaat weer

Afgelopen zaterdag organiseerde afdeling Vlist van de Polsstok bond Holland weer een wedstrijd polsstokverspringen

De afdeling die nieuw leven is ingeblazen deed dat op de schansen van de afdeling Linschoten. "Volgend jaar hopen we op de oude vertrouwde plek in Vlist (waar voor het laatst in 1990 werd gesprongen) weer wedstrijden te organiseren" aldus Maartje de Jong, n van de bestuursleden van de afdeling.

Bij de senioren ging de dagtitel met een fraaie afstand van 17.68m naar Tino Leliveld uit Bodegraven. Hij bleef daarmee Erik Bos uit Waarder, en Pieter Hielema uit Rotterdam die respectievelijk 16.14m en 15.85m sprongen ruim voor.

Margriet Kamphof pakte alweer haar tiende titel van dit seizoen. Met een mooie afstand van 13.55m sprong de 25 jarige Linschotense tevens een nieuw kampioenschapsrecord. Met 13.19m sprong Gelieny van der Paauw uit Montfoort zich naar een tweede plaats, en met 13.10m pakte Liesbeth de With uit Benschop het brons.

Ook bij de jongens werd er een nieuw kampioenschapsrecord gesprongen. Kenneth Broos uit Linschoten landde na 14.77m in het zandbed, en sprong daarmee Lambert Groothedde (1986) uit de boeken. Met een nieuw persoonlijk record van 14.69m pakte Tjeerd Kiers uit Linschoten het zilver, en Sebastiaan van Oort uit Lopik, die met 14.41m ook al een nieuw p.r. sprong, pakte de derde plek.

De verste sprong van de avond kwam uit de Juniorengroep. Al in zijn eerste poging liet Gerwin van Vliet, uit Woerden, een prachtige afstand van !7.82m op de borden brengen. Hij verbeterde hiermee zijn p.r. met maar liefst 95cm. Het was alweer de zesde keer dit seizoen, dat de junioren verder kwamen dan de senioren. Floris van Elzakker, uit Linschoten behaalde met 16.26m de tweede plek, en Bastiaan de Bruijn, uit Jaarsveld, ging er met 15.75m met het brons vandoor.

Volgende week zaterdag 14 augustus is er vanaf 14.00 uur weer springen in Linschoten. Er wordt dan gesprongen om het Hollands Kampioenschap.