2017-07-23 19:22

Vlisterspringers laten zich zien in de strijd om de Vlisterbokaal.

Door regenbuien kon erelid Klaas de Wit zaterdagavond pas rond 22:00 uur de prijzen uitreiken aan de winnaars. De 41 e editie van de Vlisterbokaal werd bij de senioren gewonnen door Jaco de Groot, die met een recordsprong van 20.57 m. deze beker voor de tiende keer veroverde.

De springers uit Vlist wisten het thuisvoordeel te benutten en roerden zich uitstekend in de strijd om de prijzen. De gebroeders van Midden en Maik Backx streden in de finale om de schitterende bloemen. Maik werd tweede 18.89 m voor Wouter 18.22 m.

De Vlisterdames Julia van Eijk 13.93 m. en Kimberly Engelhart 13.96 m. konden niet voorkomen dat Fabienne Overbeek de prachtige zelfgekweekte Dahliaâs geschonken door Lenie en Cees Spruit won met 14.94 m.

Bij de jongens bleven de bloemen in Vlist omdat Chris Anker deze grote wedstrijd wist te winnen met een sprong van 16.m rond.

De juniorenstrijd leverde spanning op, Daniel Cluistra ging leidend de finale in met 17.62 m. samen met de gebroeders van Bemmel. Richard wist met een prachtige sprong van 18.06 m. de wedstrijd te winnen.

Mede door de grote inzet van de vrijwilligers werd het een gezellige dag in Vlist. De strijd om het Samenwerkings klassement wordt voortgezet in augustus.

Deze week zijn de springers naar Friesland voor de Nationale Fierljep Manifestatie.