2017-08-20 23:28

De Samenwerkingsbokaal Vlist

Onder zeer wisselende omstandigheden werd er zaterdag gesprongen om de bekers van De Samenwerking. Het De Samenwerkings-klassement bepaalt wie mee mag doen met het Nederlands kampioenschap op 26 augustus in Jaarsveld. De springers kunnen zichzelf hier dus nog voor verbeteren.

Dit leverde veel sprongen op die ânet niet luktenâ en in het water eindigden. Uitzondering bij de senioren was Jaco de Groot (Woerden) die de wedstrijd afsloot met en 20,90m sprong, een bijzondere prestatie die aangeeft dat het met zijn vorm wel goed zit. Hiermee pakte hij ook een nieuw klassementsrecord. Tweede werd Rian Baas (Oudewater) met 17,90m, net voor Erwin Timmerarends (Montfoort) met 17,89m.

Bij de dames sprong Dymphie van Rooijen (Harmelen - 15,86m) ver duidelijk voor Fabiënne Overbeek (Benschop - 13,92m) en Eline Duurkoop (Woerden - 13,23m). De junioren leverde een compleet ander podium op dan de wedstrijd ervoor.

Ricardo Faaij (Haastrecht) won met 18,23m voor Daniel Cluistra (Haastrecht - 16,90m) en Bas van Leeuwen (Woerden - 16,39m).

Reinier Overbeek (Benschop) sprong weer een nieuw schansrecord bij de jongens met 18,62m. Jelle Timmerman met (Linschoten - 16,44m) en Chris Anker (Vlist - 15,65m) stonden met hem op het podium.

Zo aan het einde van het seizoen blijkt dat de vorm van de springers goed is en gezonde competitie tussen de deelnemers zorgt voor spannende wedstrijden. Wisselende omstandigheden zorgen vaak voor verassingen maar de echte toppers blijven favoriet voor het naderende Nederlandse Kampioenschap van aankomende zaterdag in Jaarsveld.