2004-08-15 18:01

Werner Kamphof voltooid triologie

In de strijd om het Hollands kampioenschap, die afgelopen zaterdag werd versprongen in Linschoten, pakte Werner Kamphof, verrassend, de titel in de seniorengroep

Het was wel zeer spannend. Want nadat Werner in de voorronde al een afstand van 17.50m had laten noteren kwamen Tino Leliveld (Bodegraven) met 17.46m, en Erik Bos (Waarder) met 17.49m, gesprongen in de finale, wel heel erg dicht in de buurt van de winnende afstand.

Na Wim Rietveld, Aart de With, Tino Leliveld en Remco van de Berg, is Werner nu de vijfde springer, in de ruim veertig jarige historie van de polsstokbond Holland, die het wist te presteren om zowel in de jongensgroep als de juniorengroep en de seniorengroep, de Hollandse titel voor zich weet op te eisen.
Verrassend was het wel, want het was pas zijn eerste zege dit seizoen."Ach, het is gewoon een kwestie van op het juiste moment pieken" was het droge commentaar van de winnaar van de bronzen springer.

Zijn zus Margriet werd, voor de vijfde keer alweer, met een hele mooie afstand van 13.92m kampioen bij de dames. "Mijn doel blijft echter om het Nederlands record, wat nu nog in handen is van Antke van der Wal, met 15.30m, te verbeteren."aldus de dolgelukkige Linschotense.Met een evenaring van haar persoonlijk record van 13.45m werd Liesbeth de With uit Benschop tweede, en Gelieny van der Paauw, uit Montfoort, sprong zich met 12.96m naar het brons

Jaco de Groot, uit Kamerik, won met overmacht alweer zijn tweede opéénvolgende Hollandse titel in de juniorengroep. De tweedejaars junior deed dat met een hele mooie afstand van 17.26m. Met een fraaie 16.68m werd Gerwin van Vliet, uit Woerden, tweede, en Floris van Elzakker, die bijna een eend op zijn kop sprong, werd met met 16.03m derde.

Spannend was het ook in de jongensgroep. Want nadat Christiaan Spruit, uit Snelrewaard, in de voorronde al een hele fraaie afstand van 15.68 wist te realiseren, kwam Kenneth Broos, uit Linschoten, in de finale slechts 1cm tekort (15.57m) om de titel voor zich op te eisen. Met precies 15.00m werd Corné Spruit, de broer van Christiaan, derde.

Volgende week zaterdag is er vanaf 13.30 uur polsstokverspringen in Polsbroekerdam. Er wordt dan gesprongen om de triangelcup.