Vlist
2021-08-16 21:22


Winst voor Holland bij tweekamp Polsstokverspringen in VlistDe ruime overwinning van het Hollandse team was niet verwacht. Warm zonnig weer is fijn maar het stevige windje tegen was lastig voor de springers. Het thuisvoordeel en ervaring op de vlisterschansen zorgden dat de Hollandse springers hier beter mee om gingen.

Man van de wedstrijd werd Thomas van Midden uit Vlist die twee super sprongen afleverden van 20.66m en 20.78m. Ook Suzanne Mulder uit Vlist sprong bij de meisjes de verste afstand met 15.41m. Dit was zelfs verder dan de verste afstand bij de dames van Demi Groothedde (Jaarsveld) 15.14m. Wouter van Midden 19,34 en Lukas van Eijk 18.54m (beiden uit Vlist) zorgde al voor een stevige voorsprong van ruim 5 meter bij de eerst senioren groep. De meisjes en jongens groep hielden elkaar in evenwicht, vooral door goede teamgeest en aanmoedigingen van de 500 toeschouwers werd er nipte overwinningen geboekt met 0.66m en 0.79m.

De Junioren groepen maakte het nog spannender en na 4 sprongen van elke deelnemer bleek er slechts 0.22m verder gesprongen te zijn door de Hollanders. Waarbij de bijzondere sprong van Hidde van Dam de grote verassing was die met een afstand van 19.14m zijn persoonlijke record verbeterde. De tweede senioren groep aangevoerd door Thomas van Midden maakte het karwei af. Het uiteindelijke verschil van 11.55m bleek historisch groot met als bijzonderheid de winst in alle categorieën door Holland.

In de breedte werd onder leiding van de nieuwe bondscoach Kenneth Broos zeer sterk gepresteerd door alle springers. De vreugde sprongen in het water door het Hollandse team, de champagne en de beker werden feestelijk in ontvangst genomen. Er werd onder genot van een drankje gezellig nagepraat en de organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.