2005-05-16 8:49

Theo van Kooten wint openingswedstrijd polsstokverspringen

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen polsstokverspringen, waar in Linschoten werd gesprongen om de van der Woude Auto’s Bokaal, is gewonnen door Theo van Kooten.

De 36 jarige springer uit Driebruggen, die vorig seizoen ( door een buikspierblessure) geen één 17 meter op de borden wist te brengen, werd nu met een keurige 17.34m winnaar in de seniorengroep. Ronald Overbeek uit Benschop die, na 25 jaar, bezig is aan zijn laatste seizoen werd met een afstand van 16.16m verrassend tweede, en de “thuisspringende“ Werner Kamphof legde met 15.96m beslag op de derde plek.
Tino Leliveld die al veertien wedstrijden achter elkaar een 17m sprong liet noteren, en daarmee samen met Aart de With recordhouder is, slaagde er deze middag niet in om ook maar in de buurt te komen van die afstand. Hij bleef nu steken op een teleurstellende 15.47m.

Bij de junioren was de wedstrijd het spannendst. Al in zijn eerste sprong van de middag liet Jaco de Groot, uit Kamerik, een hele mooie 16.34m noteren. Jaarsvelder Bastiaan de Bruijn kwam daar echter met 16.32m heel dicht in buurt, en ook Floris van Elzakker, uit Linschoten, deed met 16.07m van zich spreken.
In de finale verbeterde alleen Jaco zich nog, hij sprong toen 16.43m, zodat hij de dagtitel bij de junioren wist te “pakken“.
Hidde Kiers sprong zich met 15.28m naar een eerste plaats in junioren-B groep, en Benschopper Dennis Snoek werd met een prachtig nieuw persoonlijk record van 13.35m tweede in deze groep.

Margriet Kamphof pakte met 13.07m de titel bij dames. De 26 jarige Linschotense sprong deze afstand zowel in de voorronde als in de finale. Zij werd op de voet gevolgd door Liesbeth de With, uit Benschop, die met 13.02m heel verdienstelijk tweede werd. Gelieny van de Paauw, uit Montfoort, pakte met 12.31m het brons.
Lianne van der Wijk is in deze groep wel de grootste pechvogel. Na vorig seizoen al met een blessure de helft van de competitie te hebben moeten missen, blesseerde de Benschopse zich deze week opnieuw aan haar knie zodat zij voor dit seizoen is uitgeschakeld.

In de jongens-groep werd Corné Spruit , uit Snelrewaard, met 14.50m de terechte winnaar. Hij nam hierbij het stokje over van zijn broer Christiaan, die over is naar de junioren. Jan Willem de Groot, uit Kamerik, legde met 13.45m, beslag op de tweede plaats. Floris de With, uit Benschop, die uitkomt in de jongens-B groep, verbeterde deze middag maar liefst twee maal zijn persoonlijk record en kwam uiteindelijk uit op 12.32m hetgeen hem een derde plek opleverde.

Volgende week ,21 mei, is er vanaf 14.00 uur weer polssokverspringen vanuit Polsbroekerdam.