2005-05-29 15:07

Theo van Kooten stelt orde op zaken

Omdat de afdeling Vlist nog niet over een eigen accomodatie beschikt organiseerde zij afgelopen zaterdag de wedstrijd polsstokverspringen om de Vlisterbokaal op de schansen van de afdeling Linschoten

Met de beste seizoens afstand van 17.87m werd Theo van Kooten winnaar in de senioren groep. “Toch viel de afstand me een beetje tegen“ aldus de 36 jarige springer uit Driebruggen, “want omdat ik nog wat last heb van m'n lies kan ik nog niet voluit de aanloop doen, en dat scheelt me toch gauw zo'n 40 cm“. “Wel ben ik blij dat ik toch de verste afstand van het seizoen tot nu toe in het Hollandse kamp (die met 17.80m in handen was van Jaco de Groot) heb weten te realiseren“. Pieter Verweij, die door een blessure de finale moest laten schieten, werd met 17.53m tweede. Het brons ging met 17.34m naar Erik Bos uit Waarder. Al deze afstanden werden (net als verleden week) al in de voorronden gesprongen.

Jaco de Groot won met 17.23m de titel in de junioren groep. Het was alweer de derde titel op rij voor de 19 jarige springer uit Kamerik. Het zilver ging met 16.89m naar Gerwin van Vliet uit Woerden. Bastiaan de Bruijn, uit Jaarsveld, werd met 16.36m derde.

Het spannendst was het deze middag in de jongensgroep. Lange tijd zag het er naar uit dat Jan-Willem de Groot uit Kamerik, die een prachtig nieuw persoonlijk record van 15.21m sprong, er met de eerste plaats vandoor zou gaan. Maar in zijn allerlaatste sprong van de middag pakte Kenneth Broos, uit Linschoten, met een nieuw kampioenschaps record van15.36m alsnog de titel. Met 13.57m werd Corné Spruit, uit Snelrewaard, derde.

In de damesgroep was het vierdubbel feest voor Margriet Kamphof. De 26 jarige Linschotense werd met een fantastische 14.04m niet alleen winnaar van de wedstrijd, de afstand betekende ook een nieuw kampioensschapsrecord. Bovendien pakte zij met deze beste seizoens-prestatie de leiderstrui in de damesgroep over van Liesbeth de With, uit Benschop, die met 12.61m tweede werd. Carla Bos, uit Bodegraven, sprong zich met 12.50m naar het brons.

A.s. zaterdag 4 juni is het vanaf 14.00 uur weer polsstokverspringen, dan in Polsbroekerdam.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

De Nationaal Kampioen Pieter Verweij raakt geblesseerd bij landing

Jaco de Groot doet uiterste poging om polsstok de goede kant op te laten gaan

Margriet Kamhof op weg naar nieuw kampioenschaprecord van 14.05 meter