2005-08-08 17:55

Jeugdige springers trekken de aandacht

LINSCHOTEN – Erik Bos liet deze zomer bij de polsstokbond Holland de elfde achttien metersprong noteren, maar de meeste aandacht ging uit naar het springen in de jongensgroep

Deze rubriek werd verrassend gewonnen door Corne Spruit uit Snelrewaard met een fraai persoonlijk record van 16.40 meter. Ondanks het kille weer sprongen ook Jan-Willem de Groot (Kamerik) en Gustian Roskam (Oudewater) met resp. 16.00 meter en 14.52 meter nieuwe persoonlijke records.

Naast de geweldige afstanden, die eerder in het seizoen al werden gesprongen door Jaco de Groot, Gerwin van Vliet en de Lopikse broers Bastiaan en Cornelis de Bruin, betekent deze progressie een flinke steun in de rug voor de begeleiders, die de laatste jaren druk bezig zijn het polsstokverspringen in de Krimpener- en Lopikerwaard naar een hoger plan te tillen.

Erik Bos won dus bij de senioren, maar voor het puntenklassement had dat geen gevolg omdat de achttien meter tijdens de finale werd gesprongen. Met nog slechts enkele wedstrijden te gaan lijken de kaarten geschud. Theo van Kooten, die zaterdagavond de finale niet haalde nadat de Driebruggenaar eerder in de week zijn persoonlijk record had verbeterd, staat op de eerste plaats gevolgd door Erik Bos en de Bodegraver Tino Leliveld. Leliveld eindigde na Bos als tweede met een sprong van 16.95 meter en de Benschopper Ronald Overbeek, die aan zijn vijfentwintigste en laatste seizoen als springer bezig is derde met 16.56 meter. Van Kooten ging tweemaal te water waarna hij in zijn derde beurt nog 16.45 meter op de borden bracht.

Jaco de Groot won de wedstrijd bij de junioren met een sprong van 17.79 meter en is ook in het klassement niet meer te achterhalen Gerwin van Vliet eindigde als tweede met 17.66 meter en Cornelis de Bruijn als derde met 16.70 meter.

Bij de dames werd in de finale niet verder gesprongen. Margriet Kamphof werd met 13.44 meter eerste gevolgd door Wendy Helmes met 13.05 meter en Carla Bos met 12.92 meter.

Op woensdagavond 10 augustus (organisatie polsstokclub De Vlist) en zaterdagmiddag 13 augustus (Hollands kampioenschap) wordt gesprongen in Jaarsveld en op zaterdag 20 augustus staat het kampioenschap van Linschoten op het programma. Op zaterdag 27 augustus zijn de NK in Polsbroekerdam.