2005-08-15 19:25

Theo van Kooten pakt bronzen springer

Met een fantastisch mooie afstand van 18.24m pakt Theo van Kooten afgelopen zaterdag bij het polsstokverspringen om het Hollands kampioenschap, in Jaarsveld ...

niet alleen de titel bij de senioren, ook mocht hij de grote bronzen springer voor een jaar mee naar huis nemen.

En die gaat altijd naar diegene die in de wedstrijd de verste afstand op te borden weet te brengen. "Ja en dat is dit seizoen welééns anders geweest" aldus de 36 jarige springer uit Driebruggen. Hij doelde op het feit dat dit seizoen meer dan eens de junioren met de verste afstand van de dag aan de haal gingen. "Maar vanmiddag ging het bij mijn eerste sprong direkt al lekker, en dat scheelt bij mij heel veel". "Anders ga ik lopen piekeren en peinzen en dat hoefde dus vanmiddag niet", aldus van Kooten die pas drie jaar geleden aan het polsstokverspringen begon. Tino Leliveld, uit Bodegraven sprong zijn beste seizoensprestatie. Met 17.61m werd hij tweede, en het brons ging met 16.90m naar Erik Bos uit Waarder.

Met een hele mooie 17.65m werd Jaco de Groot winnaar in de junioren groep. Toch was hij zelf niet helemaal tevreden met deze afstand. "Natuurlijk had ik liever een 18m gesprongen, en dat verwacht men van mij ook een beetje". "Bovendien heb ik vier van de vijf 18m sprongen die ik dit seizoen gesprongen heb al in het begin van de competitie gesrongen, en het zou beter zijn om die in de finalemaand (augustus) te springen" aldus de 19 jarige springer uit Kamerik. Gerwin van Vliet, uit Woerden pakt met 16.58m de tweede plaats, en Bastiaan de Bruijn werd met 16.30m derde.

Margriet Kamphof pakt met een hele keurige 13.45m de titel in de damesgroep. Het was alweer de zesde Hollandse titel voor de 26 jarige springster uit Linschoten. Carla Bos uit Bodegraven werd met 13.28 tweede. Verrassend was het optreden van Carolien de Groot (Enschede) die met een prachtig nieuw pesoonlijk record van 13.24m het brons voor zich opeiste.

Met een prachtige afstand van 15.99m werd Corne Spruit, uit Snelrewaard, de winnaar in de jongensgroep, hij nam daarmee de titel over van zijn broer Christiaan die inmiddels bij de junioren springt. Met 15.15m werd Jan-Willem de Groot tweede, en daar was hij best wel teleurgesteld over. "Ja natuurlijk ben ik dat, van de week (woensdag) spring ik hier nog een nieuw p.r. van 16.88m, en als je dan nu niet verder komt dan 15.15m kun je wel stellen dat je op het verkeerde moment hebt gepiekt" aldus de 15 jarige springer uit Kamerik. Met een hele mooie 14.27m werd de 14 jarige Gustian Roskam uit Oudewater derde.

Volgende week is er vanaf 14.00 uur polsstokverspringen in Linschoten. Er wordt dan gestreden om het kampioenschap van Linschoten.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Wanneer u deze gebruikt voor publicaties wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Theo van Kooten winnaar van de Bronzen springer 2005

Margriet Kamphof onderweg naar haar zesde Hollandse titel

Jaco de Groot. Hollands Kampioen Junioren 2005

Corné Spruit Hollands Kampioen Jongens 2005