2006-05-21 15:44

Herfst verknalt openingsfeest in Vlist

Bij de opening van de nieuwe schansen, afgelopen zaterdag in Vlist, was alles tot in de puntjes geregeld, echter de hevige wind gooide behoorlijk roet in het eten

Na vijftien jaar was het dan zo ver. Eindelijk kon er op de oude plek, waar een werkelijk schitterende nieuwe accommodatie werd gebouwd, weer gesprongen worden. “Tsja alles wat we zelf in de hand hadden was vanmiddag goed geregeld, alleen het weer zat deze keer niet mee, maar gelukkig kon de wedstrijd zonder regenonderbreking worden versprongen“, aldus Maartje de Jong, voorzitter van de afdeling Vlist.

Natuurlijk had de hevige wind tot gevolg dat er geen topprestaties van de springers kon worden verwacht, echter dat deerde hun niet, want iederéén is blij dat er na Linschoten, Polsbroekerdam, en Jaarsveld weer een accommodatie is bijgekomen.

Bij de senioren ging de titel met 15.53m naar Pieter Verweij, uit Linschoten. Op slechts 1 cm (15.52m) ging het zilver naar Erik Bos, uit Waarder, en Gerwin van Vliet (Woerden) pakte met 14.80m het brons.

Kenneth Broos pakte in de junioren-groep alweer zijn tweede achteréénvolgende titel van dit seizoen. De 17 jarige springer uit Linschoten, uitkomend inde A-groep, sprong een hele keurige 15.11m. Waarschijnlijk promoveert hij na volgende week wel naar de topklasse-groep. Cornelis de Bruijn, uit Lopik, legde met 14.53m beslag op de tweede plaats, en Floris van Elzakker, uit Linschoten, sprong zich met 14.27m naar het brons. Alle junioren gingen overigens in de finale twee keer nat.

Voor het eerst in zijn polsstok-loopbaan pakte Anthony Lekkerkerker, uit IJsselstein, met 12.29m een dagtitel in de jongensgroep. De tweede plaats in deze groep ging met 11.93m naar Florus de With uit Benschop, en met 11.77m ging Gustian Roskam (Oudewater) er met het brons vandoor.

Ook Margriet Kamphof (Linschoten) behaalde met een keurige 12.77m haar tweede titel op rij, dit seizoen, bij de dames. Met 11.49m sprong Liesbeth de With, (Benschop) zich naar het zilver, en met 10.39m pakte Gelieny van der Paauw, uit Montfoort, de derde plek.

Volgende week is er vanaf 14.00 uur weer polssokverspringen. Dan vanaf de schansen van afdeling Polsbroekerdam.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Foto 1:
De inleidende speeches voordat de schansen geopend worden.

Foto 2:
Hans van Eijk maakt de openingssprong. In zijn rugzak zit de oude en nieuwe vlag van Polsstokclub De Vlist

Foto 3:
Kenneth Broos is de meest opvallende springer van dit voorseizoen. Als eerstejaars junior wint hij de in de Juniorenklasse de eerste twee wedstrijden.