2006-05-22 17:27

Verslag van de jeugdwedstrijd in Vlist

Hoera, eindelijk is het dan zover, de schansen in Vlist worden vandaag echt geopend.

Door Jeannette van Schaik

Zoals we al op de website hebben kunnen lezen speelde de regen nog al eens parten bij de bouw van de accommodatie. En natuurlijk laat vandaag de regen ons ook niet in de steek. Met toch wel een beetje kriebels in de buik die ochtend word het gelukkig toch droog die middag.

We kijken af en toe eens omhoog naar de donkere wolken en het waait wel hard, maar het blijft droog. Genoeg over ons favoriete onderwerp van gesprek.

Eerst was er een toespraak van Maartje de Jong en van Klaas de Wit. Over het verleden, het heden en de toekomst. Wat onwennig lopen de springers heen en weer te springen. Alles is hier nieuw in Vlist. Maar ja het is voor iedereen hetzelfde, offe heeft de jeugd van Vlist toch stiekem geoefend hier?

Maar eindelijk is het dan toch en mag er gesprongen worden. Dorine van der Stok ( uit Vlist ) mag de openingssprong maken. Helaas word de afstand niet gemeten, maar ze was wel droog.

Ook even wennen is het brede water van wel 6 meter breed. Als eerste sprong Robin van Duin een officiële afstand van 6.42 wat direct een pr voor hem is.

Omdat er toch wel 22 springers waren gekomen werd er 2 keer gesprongen. Er was dit keer geen jeugd t/m 9 jaar. Allen waren 10 jaar een ouder. Er was een felle strijd gaande. Er werden 9 pr’s gesneuveld. Zij waren van:
Arie de Wit 6.00
Femke Reichgeld 6.00
Dorine van der Stok 6.24
Dennis van Duin 6.27
Robin van Duin 6.42
Maik Backx 6.63
Bram van den Berg 6.85
Martijn van Schaik 7.55
Wilco van Wageningen 7.68
Als je zo eens naar de pr kijkt zou je zeggen van wel want van de 9 (!) pr’s die er gesprongen zijn, zijn er 6 uit Vlist.

Er werd zelfs een echte finale gesprongen.
De finalisten waren: finalesprongen:
Margriet van der Hoeven 7.53 7.40 en bs
Martijn van Schaik 7.55 7.12 en 6.93
Wilco van Wageningen 7.64 7.68 en 7.59

Ik wil nog even iedereen bedanken die zo enthousiast gereageerd heeft op de foto’s van de jeugdwedstrijd. Ik hoop dat ik het in de loop der tijd nog kan verbeteren. Krijg van alle kanten tips hoe ik dat kan doen en vind het erg leuk om te doen.

Ik werd zelfs voor de “echte“ pers aangezien. Moest er erg om lachen. Ik hoop nog veel voor de jeugd te kunnen betekenen. Het is tenslotte de toekomst. Ik heb er erg veel plezier in en hoop het lang zo te kunnen houden.

Zie jullie bij de volgende wedstrijd.
Groetjes Jeannete.