2006-06-04 18:12

Verslag van de jeugdwedstrijd

Er hebben zich 31 jeugdige springers rondom de schans verzameld. Er word dus maar twee keer gesprongen...

Door Jeannette van Schaik

...wat ongeduldig staat iedereen te wachten en met veel geduld legt Mieke uit dat er 31 springers zijn en dat er (bij deelname boven de 20 springers) twee keer gesprongen word.

Het was een avondwedstrijd. Het was toch nog wel fris toen de zon onderging. En dat was al snel.
Dat er nog niet echt veel getraind word was gisteravond wel merkbaar.Veel springers wisten niet hoever ze de stok zouden zetten. Dit is toch echt wel belangrijk om een goede wedstrijd te kunnen springen.

Routine ontbreekt nog wat en hier en daar twijfelachtige aanlopen, wat nogal wat sprongen deed mislukken. Jullie inzet is wel hartstikke goed en we hebben best veel nieuwe dappere springers met talent. Nu maar hopen op mooi zonnig weer en lekkere trainingsavonden.

Laurens de Bruijn moest als 6de springen. Hij sprong, na Margriet met 7.02 ook een 7 meter sprong. Wat duurde die wedstrijd lang voor hem. Als je 56 sprongen moet wachten om te weten dat je toch eerste bent met 7.07, ben je wel blij met de eerste prijs. Zo ook de eerste van dit seizoen voor hem. Gefeliciteerd Laurens, hopelijk volgen er nog velen.

Hebben jullie al door dat er steeds meer fotografen aanwezig zijn bij de wedstrijden?
Ook bij de jeugdschans zijn ze regelmatig te vinden. Het zou leuk zijn als jullie ook een professionele indruk geven. Zo zijn er ook voor de jeugdspringers tenues.

Er zijn jeppie T-shirts te koop.
Bij belangrijke wedstrijden zijn ze te koop. Het zou leuk zijn als er ook in die T-shirts gesprongen word. Heb je geen jeppie shirt probeer dan een wit T-shirt aan te doen. Zo maken we ook bij de jeugd een professionele indruk.

Op zaterdag 10 juni is er weer zon belangrijke wedstrijd (kampioenschap van de Lopikerwaard) in Polsbroekerdam, dan zal de kraam waarschijnlijk wel aanwezig zijn en kun je weer shirten kopen.

Maar voor die wedstrijd is er nog een. Op naar donderdag 8 juni om 19.00 uur in Polsbroekerdam waar (naar horen zeggen) nu de zon goed zn best gaat doen.