2006-06-18 16:58

Erik Bos naar beste seizoensprestatie

Bij het polsstokverspringen afgelopen zaterdag, waar gestreden werd om het kampioenschap van Jaarsveld, pakte Bos alweer zijn vierde titel van dit seizoen

Met de primeur van de carbon stok, de hele dag een heilikopter boven de schansen, een Amerikaanse filmploeg, Teus Eikelenboom die voor 40 jaar lidmaatschap werd benoemd tot erelid van de afdeling, en de hele dag stralend weer,was het sowieso een prachtige dag voor de afdeling Jaarsveld.

Met een beste seizoensafstand van 17.76m pakte Erik Bos voor het eerst in zijn carriere het kampioenschap in de seniorengroep. Hij deed dat voor het eerst van zijn leven met de nieuwe carbonstok.
“Ja, met deze stokken konden we vanmiddag voor het eerst springen, en dat heb ik dan ook meteen maar gedaan“. “Ze zijn veel lichter dan de aluminium stokken, en daardoor kan de stok veel verder in het water worden gezet. “Ik heb alle vertrouwen in deze nieuwe ontwikkeling, en weet zeker dat ik met deze stok een keer 19m kan springen“, aldus de 30 jarige springer uit Waarder, die een persoonlijk record heeft van 18.73m. Met een hele keurige 16.58m legde de thuisspringende Bastiaan de Bruijn beslag op de tweede plaats, en met 15.90m ging het brons naar Werner Kamphof uit Linschoten.

In de juniorengroep ging de titel met 16.64m naar Jan-Willem de Groot uit Linschoten en ook dit betekende een beste seizoensprestatie in deze groep.Christiaan Spruit,uit Snelrewaard sprong zich met 15.04m naar het zilver, en Sebastiaan van Oort, uit Lopik, sprong een prachtig nieuw persoonlijk record van 14.97m en pakte daarmee het brons.

Corne Spruit,uit Snelrewaard, is dit seizoen de absolute heerser in de jongensgroep.Ook deze middag pakte hij met een prachtige 15.86m de titel.Florus de With, uit Benschop, sprong zich met 13.88m naar het zilver, en de thuisspringende Dennis van Zelderen pakte met 13.51m het brons.

Bij de dames ging de titel met 13.46m naar Wendy Helmes. Met deze fraaie afstand verstevigde zij bovendien haar leidende positie in het puntenklassement. “Ik ben deze winter behoorlijk in de lengte gegroeid, en voor zo’n lichtgewicht als ik, is de komst van carbonstok een verademing“ aldus de 14 jarige IJsselsteinse. Zij werd op de voet gevolgd door Carla Bos uit Bodegraven die met 13.27m het zilver voor zich opeistte. Dymphie van Rooijen legde met 12.78m beslag op de derde plek.

Teus Eikelenboom werd deze middag benoemd tot erelid van de afdeling Jaarveld. Teus is veertig jaar lid van deze afdeling, en heeft zeer veel voor de vereniging betekent. Hij begon als springer (werd ooit tweede bij een N.K.) en werd later leider van het demonstratie-team. Ook zorgt hij er voor dat de schansen en het zandbed er altijd piekfijn bij liggen. Bovendien is hij al meer dan vijftien jaar penningmeester van de afdeling. Hij kreeg als dank een prachtig glas in lood gemaakte polsstokverspringer.

Volgende week is weer polsstokverspringen, dan vanaf 18.30 in Vlist.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Foto 1:
Wendy Helmes wint opnieuw bij de dames

Foto 2:
Erik Bos maakt met carbon de verste sprong van dit seizoen