2006-07-05 17:47

Aankondiging Polsstokdag 2006

Zaterdag 8 juli: Aanvang 14:00 uur. Een gezellig middagje uit in Polsbroekerdam
dat mag u niet missen!

Sinds kort wordt er in de polsstokwereld gesprongen met de nieuwe, speciaal voor het polsstokverspringen ontwikkelde, carbonpolsstokken. Deze 12 meter lange polsstok heeft afgelopen zaterdag tijdens de Tweekamp Holland-Friesland reeds ervoor gezorgd dat het 15 jaar oude record van Aart de With van 19.40m is verbeterd door de Fries Bart Helmholt. Het nieuwe record staat nu op 19.48 m.

De Hollandse springers hebben tijdens deze wedstrijd voor het eerst sinds 1979 gewonnen van de Friese ljeppers. Dit betekent dat de springers in vorm zijn en wie weet is er a.s. zaterdag tijdens de wedstrijd in Polsbroekerdam, waarin wordt gesprongen om de Triangelcup, ook een Hollandse springer in staat om de 19 meter te overbruggen.

De springers van Polsbroekerdam zullen er in elk geval alles aan doen er een mooie wedstrijd van te maken, ze zijn in vorm en het zal een spannende strijd worden.

Slingeraap
Na de polsstokwedstrijd is er ook weer het slingeren met een lang touw over een 11 meter brede sloot. Wie komt er dit jaar het verst en neemt de wisselbeker mee naar huis? U/jij misschien? Jong en oud, iedereen mag meedoen. Geef u op ter plaatse in de polsstokbus.

Oliebollen/diverse spelen
Zoals elk jaar zullen er ook weer heerlijke oliebollen worden gebakken, die u moet proeven. Begin van de middag gaat de pan aan en kunt u ze komen halen. Ook is er weer sjoelen op de grote sjoelbak en kunnen kinderen zich prima vermaken rondom de schansen of in de grote speeltuin achter de Triangel.

Jeugd
Elke maandagavond om half 7 springen zo’n 30 springers vanaf 7 jaar over de droogschans, klimmen ze in de paal, of maken ze een sprong over het water. Ook doen deze springers mee aan deze wedstrijd op een speciaal aangelegde jeugdschans. Lijkt jouw dat nou ook leuk, kom dan een keer kijken bij de wedstrijd of training.

Al met al genoeg redenen om zaterdagmiddag een dagje uit te gaan naar ’de Dam’, om uw favoriete springer aan te moedigen, zelf mee te doen aan het slingeraap, of gewoon te genieten van deze mooie dag!

Tot aan de Dam!