2006-07-09 13:46

Thuisspringers in vorm tijdens Triangelcup

Polsstokdag wederom een succes

POLSBROEKERDAM- Tijdens de jaarlijkse polsstokdag afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam, waar gesprongen werd om de Triangelcup, deden de thuisspringers het erg goed...

... zowel bij de dames, de jongens als in de twee categorieën bij de jeugd werd een “Polsstokkerdammer“ kampioen.

Bij de dames was het weer Wendy Helmes (IJsselstein) die de verste afstand sprong. Al in haar eerste sprong zette ze een hoge twaalf meter neer: 12.71m. Dit verbeterde ze in de derde sprong naar 13.64m, waarmee ze als eerste de finale in ging. In de finale namen Margriet Kamphof (Linschoten) en titelverdedigster Carla Bos (Bodegraven) het tegen haar op. Deze twee dames kwamen er echter niet meer aan te pas. Helmes sprong in de finale twee keer 13.65m en werd terecht kampioene. Kamphof werd tweede op ruime afstand met 13.02m. Bos werd derde met een verste afstand van 12.66m.

In de jongenscatagorie was het tot de laatste sprong erg spannend. Als eerste ging Florus de With (Benschop) de finale in met een keurige 14.01m. Dat dit niet genoeg was om te winnen wist hij van tevoren. Gustian Roskam, die als derde de finale in kwam met 13.15m, sprong in zijn eerste finale sprong over de afstand van de With heen. Hij bracht een keurige 14.84m op de scoreborden. Hiermee werd hij uiteindelijk tweede. In de allerlaatste sprong van de wedstrijd sprong De With een nieuw persoonlijk record van 15.04m en won hiermee de Triangelcup. Derde werd Reinier Langerak (Linschoten) met 13.27m.

Jaco de Groot was, zoals verwacht, de man in de juniorencatagorie. Met een hele mooie sprong van 17.84m werd hij op meer dan twee meter afstand met de tweede kampioen. Floris van Elzakker (Linschoten) werd tweede, en wist niet verder te springen dan 15.69m. Derde werd Tjeerd Kiers (Linschoten) met 15.53m.

De eerste achttien metersprong van dit seizoen in Holland bracht Erik Bos (Waarder) in meteen zijn eerste sprong van de wedstrijd op de borden: 18.11m. Hiermee werd hij uiteindelijk ook kampioen. Spanning was er echter nog wel. Gerwin van Vliet (Woerden), Bastiaan de Bruijn (Lopik) en Theo van Kooten (Driebruggen) waren in een hevig gevecht om een finale plaats. Uiteindelijk viel Theo van Kooten buiten de boot met 16.73m. In de finale streden de Bruijn en van Vliet samen om plaats twee en drie. De Bruijn trok daarbij aan het langste eind en werd tweede met een mooie sprong van 17.09m. Van Vliet werd met 16.88m derde.

Niet alleen in de Senioren topklasse was het een leuke strijd, ook in de senioren A werd er goed gesprongen. Peter van Vliet (Woerden) verbeterde zijn persoonlijk record en sprong voor het eerst van zijn leven over de 16 meter. Dit deed hij dan ook gelijk twee keer. Ronald Overbeek (Benschop) had speciaal voor deze wedstrijd nog keer zijn tenue’s uit de kast gehaald en deed leuk mee met 14.56m. Na lang tobben met zijn enkels kwam ook Remco van den Berg (Lopik) weer terug op de schansen. Hij bewees dat hij het springen nog lang niet is verleerd en bracht meteen in zijn eerste sprong 16.38m op de borden. Hiermee won hij in de senioren A catagorie.

Bij de jeugd werd er ook fanatiek gesprongen. In beide catagorieën werd er een thuisspringer kampioen. Bij de jeugd tot en met 9 jaar was dat Willeke Schalij (Benschop) met een nieuw persoonlijk record van 6.14m. Derde werd, ook thuisspringer, Jens Vlasveld (IJsselstein) met 5.28m. Bij de oudere jeugd vanaf 10 jaar was Martijn van Schaik de beste. Hij sprong een hele mooie sprong van 7.25m. Dit keer had hij echter wat minder concurrentie. Vier van zijn clubgenoten hebben hun licentie gehaald en mogen nu wedstrijden meespringen op de grote schans.

Na de wedstrijd was er weer het traditionele slingerapen. Ook dit was een groot succes. De drie catagorieën waren goed gevuld met deelnemers. Remco van den Berg won bij de senioren (vanaf 16 jaar). De publieksprijs werd gewonnen door Pieter Timmer en bij de jeugd was Gustian Roskam de beste.