2006-07-16 12:35

Veel natsprongen bij polsstokverspringen

Het leek afgelopen zaterdag in Jaarsveld, waar gestreden werd om de Eikelenboombokaal, wel het Nederlands kampioenschap “bommetjes“ springen

Maar liefst 73, van de 186 sprongen die gemaakt werden, belanden in het water.

Of dat nou kwam door het warme weer, waardoor een verkoeling wel heel erg lekker was, of door de straffe zijwind die er stond, zal wel voor altijd een vraag blijven.

“Wat mij betreft lag het deze keer absoluut aan de stevige zijwind“ sprak Jaco de Groot.
De 20 jarige springer, uit Kamerik, die afgelopen dinsdag op dezelfde schansen een fabelachtig nieuw Nederlands junioren record van 19.30m sprong, kwam nu niet verder dan 17.04m. “Het was vandaag gewoon heel moeilijk springen, dan weer heel veel zijwind, en dan weer minder, je weet gewoon niet hoe je je stok moet zetten“. Zijn broertje Jan-Willem, eerstejaars junior, werd met 16.31m tweede, en met 15.57m legde Christiaan Spruit, uit Snelrewaard, beslag op de derde plaats.

In de seniorengroep deden de “thuisspringers“ het heel goed. Remco van de Berg werd met 16.52m derde, en Bastiaan de Bruijn ging er met 16.88m met het zilver vandoor. Met 17.21m pakte Erik Bos, uit Waarder, echter het goud. Werner Kamphof, die afgelopen dinsdag met een nieuw persoonlijk record van 18.16m de wedstrijd wist te winnen, bleef nu steken op een teleurstellende 15.11m.

Met een hele fraaie 14.32m (haar beste seizoensprestatie) pakte Margriet Kamphof de titel in de damesgroep. Het was sinds 24 juni (Vlisterbokaal) weer haar eerste overwinning in deze groep. Vier keer op rij werd in deze groep gewonnen door de pas 14 jarige Wendy Helmes ( uit IJsselstein) die nu met 13.31m tweede werd. Carla Bos, Bodegraven, ging er met 12.32m met het brons vandoor.

Gustian Roskam, uit Oudewater, pakte met 14.37m de titel in de jongensgroep. Het was al weer zijn tweede titel op rij( mede door afwezigheid van klassementesleider Corné Spruit).
De pas 13 jarige Dennis van Zelderen, uit Lopik, werd met een hele keurige 14.21m tweede, en het brons ging naarAnthony Lekkerkerker, uit IJsselstein, met 13.98m.

En oh ja, als het echt het N.K.“bommetje“ was, ging de eerste prijs naar Aart van Eck !!

A.s. zaterdag is er vanaf 18.30 uur weer polssokverspringen. Dan vanaf de schansen van Vlist.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Foto 1:
Margriet Kamphof wint wedstrijd bij de dames met seizoensrecord (14.31 meter)