2006-07-21 7:46

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Vlist

We waren bij een avondwedstrijd in Vlist. Het is erg warm weer, maar ondanks dat meldden zich toch nog 17 springers aan, dit keer bij Mieke.

Door Jeannette van Schaik

Het is bij de oudere jeugd dé favoriete schans, dat is aan de afstanden ook duidelijk te merken.

Er laat dus niet lang op een nieuw pr wachten. In de vijfde sprong is het al zover. Martijn Rietveld zet een mooie 8.26 meter neer. Helaas voor Martijn blijft het maar acht sprongen de verste sprong van de avond.

Johnny Haars zet een sterke afstand van 8.78 meter neer. Zelfs dat was niet genoeg voor de eerste prijs. Martijn van Schaik zette twee sprongen later alweer een mooie afstand van 8.87 meter neer. Daarmee had hij drie records in één sprong. Hij sprong een nieuw pr, een nieuw schansrecord en hij heeft inmiddels een nieuw jeugd(klassement)record gesprongen. Het oude record stond op naam van Freek Strien met een totaal van 55.12 meter. Martijn heeft inmiddels 55.80 meter bij elkaar gesprongen.

Bij de jeugd t/m 9 jaar ging het ook heel goed. In de eerste ronde zette Gerben van Schaik al een mooi nieuw pr van 6.51 meter neer. Hij behaalde daarmee ook de eerste prijs.

In de tweede ronde veraste Reinier Rietveld een ieder door ook een nieuw pr te springen van 6.10 meter. Hij had hiermee de tweede prijs gewonnen. Goed gedaan jongens ga zo door!
Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen en met de nieuwe pr’s.

We zien jullie graag allemaal zaterdag avond weer. Voor de laatste keer alweer dit seizoen in Vlist. De wedstrijd begint om 18.30 uur.