2006-09-05 19:49

verslag en foto's van de afsluitende jeugdwedstrijd van dit seizoen

Traditiegetrouw mochten aan deze wedstrijd ook de ouders mee doen.

Door Jeannette van Schaik

Helaas helaas dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Het is jammer maar het is echt afgelopen met het posstokspringseizoen. We hebben nog wel een leuke laatste wedstrijd gehad.

De opening was vandaag van Ruben van Rooijen. Helaas voor hem ging hij nat en in de tweede ronde weer. Maargoed Ruben je was de beste dit seizoen, dus je hebt het wel goed gedaan.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was de start niet zo, de eerste droge sprong was van Gerben van Schaik met een afstand van 6.06 meter wist hij de overkant te halen. Het bleek later goed voor de vierde plaats.

Het eerste pr vandaag bij de jeugd t/m 9 jaar was van Jens Vlasveld. Hij wist een afstand van 6.72 meter neer te zetten en die in de tweede ronde nog eens te verbeteren naar 7.23 meter. Hij won daarmee de eerste prijs.

Ook Doriene de Wit viel vandaag in de prijzen. Zij sprong de eerste ronde een afstand van 6.02 meter, maar wist dat te verbeteren naar 6.73 meter. Ook voor Doriene een nieuw pr en een tweede prijs.

Mirjam Oosterom ging vandaag met de derde prijs naar huis. Zij sprong in de eerste ronde 5.99 meter. Ook zij verbeterde zich in de tweede ronde. Ze sprong een afstand van 6.20 meter.

Bij de jeugd va 10 jaar sprong Frank van der Wijngaard het eerste nieuwe pr hij verbeterde zijn afstand naar 7.45 meter in de eerste ronde en in de tweede ronde naar 7.52 meter. Heel lang bleef hij hiermee op de eerste plaats staan, maar in de één na laatste sprong, sprong Arie Jan van der Vlist net even 6 centimeter verder. Voor Frank wel een tweede prijs.

Arie Jan die in de eerste ronde een afstand van 6.97 meter neerzette kwam in de tweede ronde tot 7.58 meter en ging met de eerste prijs naar huis.

Het waren allemaal goede sprongen, want ook Erik van Oort wist verder te komen dan de 7 meter. Sprong hij in de eerste ronde nog 6.20 meter, in de tweede ronde ging het een stuk beter en kwam hij tot 7.42 meter. Een mooi afstand voor de derde prijs.

Allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe pr en de prijs.

We hebben nog meer uitslagen vandaag, want ook door de fanatieke ouders is er gestreden om een beker. Ondanks het mooie weer hadden zich “maar“ 9 ouders zich gemeld. Er waren 5 vaders die de strijd met elkaar aangingen. En het ging er fanatiek aan toe.

De eerste ouder die mocht springen was Ben van Schaik. Hij zette direct in de eerste ronde al een scherpe afstand van 8.20 meter neer. Dat wist niemand te verbeteren alleen hijzelf in de tweede ronde naar een afstand van 8.48 meter. Het is een mooie afstand, maar toch konden zijn zoons Wietse en Martijn het dit seizoen op de jeugdschans beter.

De tweede die mocht springen was Ronald Vlasveld. Hij zette de eerste ronde geen afstand neer. In de tweede ronde wist hij de overkant wel te halen en liet een afstand van 5.94 meter noteren. De derde sprong was van Henk van Oort. Hij wist de overkant ook droog te halen met een afstand van 6.74 meter. In de tweede ronde wist hij dat wel te verbeteren naar een mooie 7.12 meter. Ook hij kon niet verder springen dan zijn zoon Erik. Daarna kwam Dirk Oosterom, hij wist het goed te doen met een afstand van 5.88 meter. Ook hij kon dit in de tweede ronde verbeteren naar 6.47 meter. Ook dit is een mooie afstand, maar niet ver genoeg om zijn dochter Mirjam voorbij te springen.

Arie Baas en Jaap de Wit sprongen in het water en hebben dus geen afstand kunnen laten noteren. Helaas, maar dan kun je het van je zoon of je dochter niet winnen.

Zo zie je maar weer, het lijkt soms wel een eenvoudige sport, maar het is toch nog wel behoorlijk moeilijk. Dat kan ik zeggen, want de moeders hebben ook gesprongen. Er waren drie fanatiekelingen.

Allereerst sprong Ankie Strien. En omdat haar dochter Sofie vandaag ook de overkant niet droog wist te behalen (anders wel hoor) ging zij ook twee keer nat. Een keer netaan en één keer helemaal. Toen ik haar later sprak vond ze het een vreemde gewaarwording om zo nat te gaan. We zijn het er toch wel mee eens dat het een knappe prestatie is wat de jeugd kan in deze sport.

De tweede die mocht springen was Jeannette van Schaik. Zij wist de eerste keer de overkant niet droog te halen, maar de tweede keer wel en liet een afstand van 5.85 meter noteren.

De derde was Arja Helmes. Zij sprong in de eerste ronde al een afstand van 7.95 meter. In de tweede ronde ging ze wel scheef, maar kon de overkant nog wel droog halen met 5.92 meter.

Ben en Arja (tja allebei oud spring(st)er konden het niet laten om toch nog even te laten zien dat ze het nog niet verleerd zijn. Een nieuw pr zit er wellicht niet in op een jeugdschans maar voor jullie was er wel de eerste prijs. Allebei gefeliciteerd.

Er werden vandaag ook de prijzen voor de beste springers voor het seizoen uitgereikt. En omdat er zoveel jeugd was kregen de beste 5 springers een prijs.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was de uitslag als volgt:

NaamAantal meterseerste prijstweede prijsderde prijs
Ruben van Rooijen47.95 meter7x2x2x
Mirjam Oosterom45.36 meter4x4x2x
Doriene de Wit45.63 meter1x5x6x
Jens Vlasveld44.14 meter2x1x4x
Gerben van Schaik41.95 meter1x2x

Bij de jeugd va 10 jaar was de uitslag als volgt:

NaamAantal meterseerste prijstweede prijsderde prijs
Martijn van Schaik57.24 meter4x2x
Johnny Haars54.92 meter2x3x
Geert Brokking54.82 meter3x1x2x
Martijn Rietveld53.04 meter1x
Matthijs van Rooijen52.61 meter2x1x1x

Inmiddels zijn Martijn van Schaik en Matthijs van Rooijen al naar de grote schans. Zij hebben wel genoeg meters gesprongen om in het klassement bij de beste 5 te behoren. Zij kregen dus wel een prijs voor dit seizoen bij de jeugd.

Als je naar dit lijstje kijkt hoef je dus niet altijd in de prijzen te vallen om een goede seizoensafstand neer te zetten. Maar een prijs blijft natuurlijk altijd leuk.

Uitslagen van de ouders

Vaders
1. Ben van Schaik 8.48
2. Henk van Oort 7.12
3. Dirk Oosterom 6.47
4. Ronald Vlasveld 5.49
5. Arie Baas 0.00
5. Jaap de Wit 0.00

Moeders
1. Arja Helmes 7.95
2. Jeannette van Schaik 5.85
3. Ankie Strien 0.00