logo-polsbroekerdam.jpg
2007-05-26 20:20

Roskam en de With nemen de leiding over

POLSBROEKERDAM - In de spannende strijd om de wisselbokaal, waarin 14 persoonlijke records sneuvelden ...

... hebben Wendy Helmes en Anthony Lekkerkerker de leiding over moeten geven aan respectievelijk Liesbeth de With en Gustian Roskam.

Bij de jongens kwam Sander van Vliet verrassend als 2e de finale binnen met een persoonlijk record van 14.33m. Deze plaats hield hij echter niet vast. Anthony Lekkerkerker sprong hem voorbij met 15.01m, ook een persoonlijk record. Aan het langste eind trok echter Gustian Roskam. Hij sprong in de laatste sprong van de wedstrijd een afstand van 15.28m. In de voorronde had hij al een afstand van 14.35m neergezet, waardoor hij de leiding in het klassement over heeft genomen van Anthony Lekkerkerker.

In de damescatagorie kwam er ook een nieuwe leider in het klassement. Het was Liesbeth de With die in haar tweede sprong een afstand van 14.67m liet noteren. Dit was net geen persoonlijk record, maar wel genoeg om het leidersshirt over te nemen van Wendy Helmes. Wendy sprong echter wel een sterke wedstrijd met drie sprongen over de 13m. Naast de thuisspringers Liesbeth en Wendy zat ook Carolien de Groot in de finale. Ze sprong in de voorronde een sprong van 12.87m. Hiermee laat ze zien dat ze in vorm is.

Floris van Elzakker liet zien dat de winst van vorige week geen geluk was. Hij sprong meteen in zijn eerste sprong net als vorige week in Linschoten een persoonlijk record van 17.81m. Cornelis de Bruijn probeerde alles om hem te verslaan, maar hij moest met een mooie 16.69m genoegen nemen met de tweede plek. Derde werd Tjeerd Kiers met een afstand van 15.05m.

Eerste jaars senior Jaco de Groot laat niets aan het toeval over. Hij opende zijn wedstrijd met een mooie sprong van 17.82m. In zijn tweede sprong landde hij na 18.40m in het zandbed. Dit was goed voor de winst. Om de twee andere finaleplaatsen werd om het hardst gestreden. Met een afstand van 16.84m wist Theo van Kooten als tweede de finale binnen te komen. De derde plaats ging naar Erik Bos, 16.54m. Hiermee liet hij Werner Kamphof achter zich met een miniem verschil van 7cm. In de finale werden de afstanden niet meer verbeterd.

Verslag geschreven door Polsstokvereniging Polsbroekerdam (Liesbeth de With, Lianne van der Wijk en gastschrijvster Margriet Kamphof)

Op de hier onder genoemde locatie staat een hoge resolutie foto. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Foto 1:
Liesbeth de With, op eigen thuisschans, op weg naar daverend seizoensrecord in Dames categorie