2007-06-03 19:31

Mooi weer en 21 nieuwe pr’s gesprongen

Verslag en foto's van de Jeugdwedstrijd door Jeannette van Schaik

De eerst jeugdwedstrijd in Vlist is een feit. Er hadden zich 19 jeugdspringers aangemeld. Het was een hele spannende wedstrijd.

De jeugd v/a 10 jaar zijn al aardig aan elkaar gewaagd en maken het elkaar soms knap moeilijk. In de eerste ronde werden er al 8 hele goede 7 metersprongen gemaakt. Sommige zelfs op enkele centimeters na 8 meter. Er werd dus in de tweede ronde om het hardst gestreden wie de eerste 8 meter op zijn naam kreeg.

Het was Ruben van Rooijen die met een nieuw pr de 8.04 haalde. De strijd werd nog heviger en Jordin Maton was de tweede die zich met 8.09 meter in de prijzen wist te springen. Het duurde even voor de derde maal, maar daar was Geert Brokking die, na een 7.99 meter, toch nog 8.00 meter wist te halen. Het bleef bij drie 8 metersprongen en de uitslag was Jordin Maton 1ste met 8.09 meter, Ruben van Rooijen 2de met 8.04 meter en Geert Brokking 3de met 8.00 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het wederom minder spannend. Er waren maar twee deelnemers. Brenda Baars die jammer genoeg 3 keer nat sprong en Gerben van Schaik die de eerste sprong ook nat ging en de tweede ronde een nieuw pr sprong van 6.82 meter. In de derde ronde kon hij dat niet meer verbeteren maar had wel een mooie 6.44 meter neergezet. Deze keer had alleen Gerben van Schaik prijs.

Direct even iets rechtzetten. Er was eerder vermeld dat Gerben van Schaik in Linschoten, d.d. 19 mei jl, ook alleen prijs had. Er is toen een klein foutje gemaakt. Auke de Wit had ook meegesprongen en stond in de verkeerde groep vermeld. Hij was in de groep van de jeugd va 10 jaar geplaatst. Dat is niet correct, hij hoort bij de jeugd t/m 9 jaar. Auke de Wit was dus die dag 2de geworden met een afstand van 5.54 meter. Een nieuw pr zelfs voor hem. Auke heeft inmiddels zijn prijs gekregen en staat nu in de goede groep vermeld. Alsnog gefeliciteerd.

Zoals al eerder vermeld zijn er vele pr’s gesprongen en de lat ligt hoog, maar het maakt wel dat jullie hele goede prestaties leveren. Van de 19 springers hebben er deze avond 13 een nieuw pr gesprongen! Heel goed gedaan.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 juni om 18.30 uur in Linschoten.