2007-06-10 20:24

In Linschoten is het altijd droog!

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd
gemaakt door Jeannette van Schaik

Na een wat druilerige dag was het, zoals meer gebeurt, in Linschoten droog en af en toe liet de zon zich zelfs zien.

Er meldden zich 17 springers bij Cora om de strijd met elkaar aan te gaan. En een strijd was het weer. De openingssprong van 7.10 meter van Jordin Maton was direct al goed. Daar moesten de andere 11 springers uit de categorie jeugd va 10 jaar goed hun best voor doen.

Zo wist Doriene de Wit ook in de eerste ronde een 7.01 meter neer te zetten. Het ging dus weer om een verre afstand om in de prijzen te vallen.

Na waarschijnlijk een goede training deze week wist Erwin Timmerarends als derde de 7 meter te passeren. Dit keer met 26 centimeter.
En daar was Jordin Maton weer. Na een hele mooie sprong zette hij de te kloppen afstand op 7.84 meter. Er werden verwoedde pogingen gedaan door Doriene de Wit, Erwin Timmerarends en door Jens Vlasveld, maar het wilde niemand lukken om daar overheen te gaan. Nog wel lukte het Erwin Timmerarends om zijn afstand te verbeteren naar 7.38 meter en Doriene de Wit en Jens Vlasveld kwamen beide tot een 7.07 meter.

De uitslag was Jordin Maton 1ste met 7.84 meter. Erwin Timmerarends 2de met 7.38 meter. Doriene de Wit 3de met 7.07 meter.

Nu zul je je afvragen hoe dat nu kan dat er toch één derde prijs is. Het zit zo. Als er twee exact dezelfde afstanden gesprongen worden gaan ze kijken naar de voorgaande sprongen.
Nu had Doriene de Wit een sprong van 7.01 meter er een natsprong gemaakt en Jens Vlasveld had een sprong van 6.97 meter en een natsprong gemaakt. Dit keer was het in het voordeel van Doriene de Wit. Zo zie je maar weer dat alle afstanden belangrijk zijn en dat jullie allemaal heel goed kunnen springen.

Bij de jeugd t/m 9 jaar moest je in goede vorm zijn om de overkant te halen, want in Linschoten is het toch al gauw 5.50 meter breed.
Helaas lukte het Brenda Baars, Reinier Rietveld en Sharon van Zelderen niet om droog over het water te komen. Het duurt vast niet lang meer voor jullie dat wel kunnen, soms was het nog maar net een nat voetje.

Paola van der Paauw sprong in de eerste ronde een mooi nieuw pr van 5.85 meter. Zij wist dit in de derde ronde nog te verbeteren naar 5.97 meter. Zij won daarmee de tweede prijs.

Gerben van Schaik was te sterk voor allemaal, in de eerste ronde kwam hij al met een afstand van 6.24 meter over het water. In de tweede ronde verbeterde hij zich met 30 centimeter naar 6.54 meter en in de derde ronde kwam hij zelfs met 6.70 meter over het water. Hij won hiermee de eerste prijs.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs en Niels van der Kroef en Paola van der Paauw gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is op donderdag 14 juni om 19.00 uur in Polsbroekerdam.

Het is een voorbereiding op zaterdag. Dan word er gesprongen om het kampioenschap van de Lopikerwaard. Het is een speciale wedstrijd. Je hebt kans dat er dan meer publiek is en dat er mensen van de krant aanwezig zijn. Het zou leuk zijn als jullie allemaal in een jeppie t-shirt komen. Als je die niet hebt graag in een wit t-shirt.