2007-06-22 19:01

Jeugd springt op steeds hoger niveau!

Verslag en foto's van jeugdwedstrijd op dinsdagavond in Jaarsveld. Door Jeannette van Schaik.

Alweer moest je een verre 7 meter springen om in de prijzen te vallen. Zelfs bij de jeugd t/m 9 jaar had je aan een hele verre 5 meter niet genoeg voor een prijs. Ja jullie maken er een steeds mooiere strijd van. En wat zien we een goede springers voorbijgaan. In Jaarsveld zijn er alweer 6 nieuwe pr’s gesprongen. De meeste, 4 ervan, zelfs bij de jeugd t/m 9 jaar.

Bij de jeugd va 10jaar hadden Jordin Maton en Thijs Hoogendoorn in de eerste ronde al de 7 meter gepasseerd, toen Erwin Timmerarends aan de beurt was. Het ging goed, hij klom de stok bijna helemaal uit en ging daarbij zelfs over de 8 meter. Een nieuw pr van 8.45 meter. Daar kon niemand meer voorbij springen. Jens Vlasveld deed nog wel zijn best met 7.19 meter en Doriene de Wit met 7.16 meter, maar 8 meter was toch echt te ver.

In de tweede ronde ging het er dus weer aardig strijdlustig aan toe. Sommige moesten het dit keer bekopen met een nat pak, anderen zetten hun afstand juist scherper. Zo ook Ruben van Rooijen, hij sprong in de tweede ronde een mooie 7.39 meter.

Doriene de Wit wist nog net even wat verder te komen dan in de eerste ronde met een sprong van 7.27 meter. Zij viel net niet in de prijzen, maar eindigde wel op een goede vierde plaats.

Zo bleef Erwin Timmerarends op een eerste plaats met 8.45 meter. Ruben van Rooijen eindigde op de tweede plaats met 7.39 meter. Thijs Hoogendoorn eindigde op de derde plaats met 7.37 meter.

Maar 4 van de 6 pr’s vielen in de categorie jeugd t/m 9 jaar.

In de eerste ronde was het al meteen raak. Reinier Rietveld zat goed in de stok, kon wat slagen klimmen en sprong een nieuw pr van 6.34 meter. Ook Robert Benschop wist zijn pr al in de eerste ronde scherp te stellen op een mooie 5.59 meter.

In de tweede ronde werd het nog wat spannender. Daar wist ook Auke de Wit een nieuw pr van 6.19 meter neer te zetten. Maar daar kwam Gerben van Schaik aan. Hij zat goed in de stok en had tijd om wat meer te klimmen, met een goede uitsprong sprong hij iedereen voorbij naar een hele mooie 7.30 meter. Hij eindigde daarmee op de eerste plaats. Rienier Rietveld eindigde met 6.34 meter op de tweede plaats en Auke de Wit eindigde op de derde plaats met een afstand van 6.19 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. Gerben, Reinier, Auke, Robert, Erwin en Marielle gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 23 juni om 14.00 uur in Jaarsveld.