2007-06-24 18:04

Prachtige finale maakt kampioenschap van Jaarsveld boeiend

Bij het kampioenschap van Jaarsveld,afgelopen zaterdag versprongen, zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Alle winnende afstanden werden pas in de finale gesprongen.

De zomer is dan volgens de kalender begonnen, maar deze wedstrijd werd onder herfstachtige omstandigheden versprongen. Door regenval kon de wedstrijd een uur later dan gepland beginnen, en mochten de springers geen drie maar twee keer in de voorronde springen. De wind bleef echter spelbreker, en had een behoorlijke invloed op het verloop van de wedstrijd.

Bij de junioren ging de titel, met 17.28m, verrassend naar de thuisspringende Cornelis de Bruijn. Hij bleef met deze afstand slechts 26 cm. verwijderd van zijn p.r. vorig jaar gesprongen bij het Nederlands Kampioenschap. ’Ja ik zat lekker in wedstrijd, en ondanks de wind heb ik hier vanmiddag een mooie serie sprongen weten te maken’, aldus de 20 jarige Jaarsvelder die nog nooit een kampioenschap op zijn naam wist te schrijven. Ook Kenneth Broos(Linschoten) lijkt op de weg terug getuige zijn tweede plek met 16.66m. Met 16.13m ging het brons naar klassementsleider Floris van Elzakker (Linschoten).

De strijd bij de senioren was ook zeer spannend. In de voorronde haalde Theo van Kooten met 17.91m de verste afstand. Dat scheelde slechts 1 cm. met Jaco de Groot (Kamerik) die in de finale echter alsnog met 18.22m de titel voor zich op wist te eisen. Van Kooten (Driebruggen) wist in de finale met 18.07m toch nog een record te springen. Want nog nooit sprong een 39 jarige springer verder dan 18.00m. Met 17.00m ging het brons naar Gerwin van Vliet (Woerden)

Ook een verrassing was de winst van Sander van Vliet (Oudewater) in de jongensgroep. Met 14.52m ging hij er met de titel vandoor. Ook voor hem was het de eerste dagoverwinning ooit. Klassementsleider Anthony Lekkerkerker(IJsselstein), lid van afdeling Jaarsveld, kwam met 14.35m net iets tekort, en werd dus tweede, en met 14.01m ging de derde plek naar Gustian Roskam (Oudewater).

Dat de afdeling Polsbroekerdam beschikt over een talentvolle damesafdeling blijkt wel. Het hele podium bestond namelijk uit leden van deze afdeling. Met een prachtige 14.54m prolongeerde Wendy Helmes (IJsselstein) haar titel bij de dames. Met deze fantastische afstand verbeterde zij tevens het kampioenschapsrecord wat sinds 1991 op naam stond van Tineke Vlieger (13.62m). Jessica Snoek(Benschop) sprong zich met 12.69m naar het zilver, en met 12.40m pakte Liesbeth de With (Benschop) het brons.

Zaterdag a.s. is er vanaf 14.00 uur het kampioenschap van Linschoten.