2007-07-15 14:27

Niels Koetsier in topvorm bij Eikelenboombokaal

Bij het polsstokverspringen afgelopen zaterdag in Jaarsveld, waar werd gesprongen om de Eikelenboombokaal, behaalde junior Niels Koetsier zijn allereerste dagtitel ooit

Na eerst twee natsprongen te hebben laten noteren kwam hij in zijn derde en laatste voorronde sprong tot een prachtig nieuw persoonlijk record van 16.71m. Met deze afstand kwam hij als derde in de finale. Iederéén die dacht dat de 19 jarige springer uit Waddinxveen, en lid van de afdeling Jaarsveld, zijn kruit hierbij wel verschoten zou hebben kwam bedrogen uit.

Want in de finale haalde hij een geweldig huzarenstuk uit en wist met een fantastisch nieuw p.r. van 17.06m als nog de titel, bij de junioren, voor zich op te eisen.

Nog nooit haalde Koetsier een dagtitel binnen, en hij was er dan ook uitermate trots op. “Ik begon dit seizoen met een p.r. van 15.40m, en diegene die ooit voorspeld zouden hebben dat ik dit seizoen een dagkampioenschap zou winnen zou ik voor gek hebben verklaard“. Met deze prachtige sprong is Niels inmiddels de zestiende springer, van de PBH, die dit seizoen de 17m heeft weten te overbruggen en dat is ook een record.

Niels_Koetsier_trots_op_titel

Cornelis de Bruijn (Jaarsveld ) pakte met een hele goede 16.84m het zilver, en met 16.75m ging het brons naar Jan-Willem de Groot (Kamerik).

Bij de senioren pakte Jaco de Groot met 18.52m opnieuw de titel. Het was al weer de elfde titel in twaalf wedstrijden voor het kanon uit Kamerik. ’Thuisspringer’ Bastiaan de Bruijn werd met 17.19m keurig tweede en de verrassende Bertjan van Vliet, uitkomend in de senioren A, pakte met 17.15m het brons.

Uitermate spannend was de strijd om de titel in de damesgroep. Ga maar na, slechts 12cm verschil zat er tussen de nummers één en drie. Uiteindelijk ging favoriete Wendy Helmes, zij is inmiddels de nieuwe nummer één van Nederland, met 13.09m er toch met de titel vandoor. Met een schitterend nieuw p.r. van 13.01m sprong Hilde van der Paauw (Montfoort), die uitkomt in de dames A groep, zich naar het zilver. Dat de PBH een sterke damesgroep heeft blijkt wel, want Hilde is met deze sprong inmiddels de achtste dame, dit seizoen, die de 13m grens wist te passeren. Dat kwam in de geschiedenis van de PBH niet eerder voor. Liesbeth de With (Benschop) greep met 12.97m het brons.

Gustian Roskam(Oudewater) pakte in zijn allerlaatste sprong met 15.36m de titel in de jongensgroep. Hij ging hiermee alsnog Anthony Lekkerkerker (IJsselstein), die met 14.82m lange tijd de leiding had, voorbij. De ’thuisspringer’ Dennis van Zelderen eiste met een keurige 14.04m de derde plek voor zich op.

A.s. zaterdag gaat de polsstokkaravaan naar Vlist waar vanaf 18.30 uur wordt gesprongen.