2007-08-19 16:21

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Linschoten

Door Jeannette van Schaik

Het was mooi weer en dat was te merken. Er kwamen maar liefst 26 jeugdspringers zich melden bij Cora om de strijd met elkaar aan te gaan en dat het spannend was kunt U lezen in het volgende:

Bij de jeugd t/m 9 jaar waren het Brenda Baars (met 6.00 meter) en Matthieu van Vuuren (met 5.58 meter) die in de eerste ronde al een nieuw pr wisten te springen. Reinier Rietveld nam de leiding met 6.37 meter, die Robert Benschop van hem overnam. Hij sprong een mooie 6.66 meter. En om te laten zien dat de jeugd niet voor elkaar onder doet en er een echte spanning in weet te houden sprongen Julia van Eijk, Paola van der Paauw en Gerben van Schaik respectievelijk 6.08, 6.09 en 6.10 meter in de eerste ronde.

In de tweede ronde kwam er verandering in. Matthieuw van Vuuren sprong wel weer een nieuw pr van 5.66 meter, maar Paola van der Paauw sprong, net als Reinier Rietveld in de eerste ronde, 6.37 meter. Gerben van Schaik ging ook nog iets verder en kwam tot een 6.40 meter in de tweede ronde.

Het was wederom Matthieu van Vuuren die in de derde ronde zijn pr verbeterde. Met weer 10 centimeter verder zette hij nu zijn afstand op 5.76 meter neer. En Gerben van Schaik zette de stok nog iets scherper en maakt een goede sprong. Hij ging ook voor de eerste prijs en dat lukte, hij verbeerde zichzelf weer en zette voor de derde keer deze wedstrijd weer een afstand van meer als 6 meter neer. Dit keer kwam hij bij 6.78 meter neer.

Zo wilde Robert Benschop die bijna de hele wedstrijd op de eerste plaats stond zijn plaats weer terug. Maar helaas kwam hij niet ver genoeg. Hij kwam ook 3 keer over de 6 meterlijn, maar met zijn 6.66 meter werd hij wel verdiende tweede.

De derde plaats was een gelijke afstand. Maar omdat Paola van der Paauw in haar sprong ervoor verder had gesprongen als Reinier Rietveld kwam zij op de derde plaats met een afstand van 6.37 meter. En dat er goed gesprongen word bij de jeugd t/m 9 jaar bewijst ook Paola van der Paauw. Ook zij sprong 3 keer over de 6 meterlijn heen.

Bij de jeugd va 10 jaar was het Dennis van Duin die de eerste 7 metersprong maakte. In de eerste ronde zette hij een te verbeteren afstand van 7.53 meter neer.

Doriene de Wit passeerde die ronde ook de 7 meter. En wel met 3 centimeter.
In de tweede ronde was daar Pim Hoogendoorn weer met een hele goede sprong. Hij sprong de eerste plaats naar zich toe. Een afstand van 7.83 meter om te verbeteren. Maar direkt was het Dennis van Duin weer die dan toch die ene centimeter verder wist te springen naar 7.84 meter.

Ook Doriene de Wit ging wat verder en zette de derde afstand op 7.08 meter. Maar ook daar werd een stokje voor gestoken door Dorine van der Stok. Zij sprong een afstand van 7.31 meter. In de derde ronde sprongen Pim Hoogendoorn, Doriene de Wit en Dennis van Duin een BS. Toch ging Remco Benschop het proberen. Hij maakte wel een hele mooie sprong, maar 7.05 meter was helaas niet genoeg om in de prijzen te vallen dit keer.

Ook Dorine van der Stok ging goed over en verbeterde haar toch al mooie derde afstand naar 7.46 meter. Zo werd Dennis van Duin eerste met 7.84 meter, Pim Hoogendoorn tweede met 7.83 meter en Dorine van der Stok derde met 7.46 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. Brenda Baars en Matthieu van Vuuren gefeliciteerd met jullie nieuwe pr.

De volgende wedstrijd is op woensdag 22 augustus om 19.00 uur in Vlist. Het is de laatste wedstrijd met ook grote schans springers erbij. Daarna is er voor hen het altijd superspannende NK.
Voor jullie is er nog op zaterdag 1 september om 14.00 uur een speciale jeugdwedstrijd in Jaarsveld.
Daar mogen ook jullie ouders meespringen. Stop vast een setje droge kleding van je ouders in je tas zodat ze lekker mee kunnen doen. Dan kunnen ze geen smoesjes verzinnen dat ze geen droge kleding bij hun hebben want daar heb jij dan voor gezorgd. Ga ook maar vast een beetje met hun trainen en leren hoe alles moet, want het is nog niet zo eenvoudig als het er soms uitziet. Veel succes ermee.