2008-06-28 10:58

Persbericht: Japanse TV opnames polsstokverspringen in Polsbroekerdam

Polsbroekerdam: Woensdagavond 2 juli worden er voor een Japans Tv-programma, met gemiddeld 20 miljoen Tv-kijkers, opnames gemaakt van een Japan-Holland-Friesland competitie polsstokverspringen in Polsbroekerdam.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de opnames bij te wonen.

De opnames worden gemaakt voor het familieprogramma “Sekai Ururun Taizaiki“ van TBS (Tokyo Broadcasting Systems inc.). Twee beroemde Japanse acteurs, Chiro en Gon, zijn een week in Nederland om polsstokverspringen (fierljeppen) te leren. Chiro leert polsstokverspringen in Linschoten (Holland) en Gon leert fierljeppen in IJlst (Friesland).

Woensdagavond 2 juli volgt de beoordelingsdag. Er worden twee teams geformeerd waarin vier topspringers uit Friesland samen met Gon springen tegen Chiro plus vier topspringers van Holland.

Het evenement vindt plaats direct na afloop van de 2de klas wedstrijd in Polsbroekerdam. De 2de klas wedstrijd begint om 19:00 uur. De opnames voor de Japan-Holland-Friesland competitie beginnen naar verwachting rond 20:30 uur.

Deze kleine Tweekamp is tevens een vermakelijke opstap naar de grote Tweekamp Holland-Friesland op zaterdag 5 juli vanaf 14:00 uur.

Zie ook:
Beschrijving Sekai Ururun Taizaiki
TBS broadcasting