2008-07-14 12:24

Verslag + foto's van de 2de klas wedstrijd in Jaarsveld

Door Jessica Snoek

Ondanks de hoeveelheid wind die waaide over het polsstokterrein, werd er een prachtige wedstrijd bij de tweede klas gesprongen.

De dames hadden het erg zwaar met de harde wind, in de eerste ronden waren er dan ook vijf nat-sprongen. Mirjam Oosterom wist toch in de eerste ronde haar persoonlijk record te verbeteren tot 10.42m. Maar zij was niet de enige, in de tweede ronde sprong Femke Reichgeld voor het eerst in haar leven over de 10 meter, ze sprong namelijk 10.17m. In de laatste ronden gingen de toppers aan de slag. Doriene van der Stok sprong 11.70m. en werd daarmee derde. Margriet van der Hoeven wist haar persoonlijk record te verbeteren tot 11.79m. en behaalde met deze afstand de tweede plaats. Carina den Hartog leek onverslaanbaar, met haar 12.44m. werd zij eerste.

Ook bij de jongens waren er veel nat-sprongen, Coen Huisman had de meeste pech, hij sprong maar liefst 3x nat. Geert Brokking wist tot een fraaie 11.47m. te komen en werd daarmee derde. Ruben van Rooijen verbeterde bijna zijn persoonlijke record, maar met 11.64m. werd hij tweede. Dennis van Duin was de enige jongen die vandaag in de 12 meter sprong, hij werd met zijn 12.27m. eerste bij de jongens.

Bij de junioren was het vandaag iets minder spectaculair. Voordat de wedstrijd was begonnen zei Corné Lekkerkerker: “Ik ga vandaag winnen“. Hiermee beloofde hij dat hij ver zou gaan springen, het was schijnbaar de wind die roet in het eten gooide. Corné Lekkerkerker werd met 13.63m. derde in deze klasse. Gustian Roskam kwam wat verder, hij sprong 13.99m. en werd hiermee tweede. Het was Marco Barten die met zijn eerste afstand duidelijk had gewonnen. Hij sprong 15.05m. en niemand wist hier vandaag bij in de buurt te komen.

Bij de senioren was er een goede opkomst, er deden maar liefst negen senioren mee. Het was een spannende strijd tussen deze mannen. Er werden een aantal goede sprongen gemaakt, en er waren ook vele sprongen die net door de wind getroffen werden. Het was Pieter Verweij die de wedstrijd spectaculair opende met 16.84m. De anderen moesten daarna flink aan de bak. Dennis Snoek kwam het dichtste in de buurt van deze afstand. Met zijn 15.44m werd hij tweede. Werner Kamphof wist ook een 15 meter sprong te maken en werd derde. Ondanks het feit dat het vandaag de “Eikelenboom“ bokaal was, kon Gerrit Eikelenboom er met zijn afstanden nog niet in slagen om de wedstrijd te winnen.