2008-07-20 20:49

Verslag van de 2de klas wedstrijd in Vlist

Door Annie van de Geer

Deze wedstrijd werd geplaagd door regen, harde wind en uiteindelijk nog zonneschijn. Na een half uur wachten kon om half 4 het startsein gegeven worden. Door het buiige weer waren er veel springers niet op komen dagen.

Op de C schans kwamen maar drie dames A in actie. Bij de Junioren A maar 2. Ook bij de Jongens C en Senioren A waren enkele afwezig.
Nog voor de eerste sprong begon kwamen er weer regendruppels uit de lucht. Na een paar minuten pauze werd opnieuw het startsein gegeven. Na twee regenpauzes kon de wedstrijd toch nog worden uit gesprongen al hadden veel springers last van de af en toe aanwakkerende wind.

Sofie Strien opende de wedstrijd. Ze ging wat scheef en kwam uit op 9.69 meter. Ze verbeterd in haar tweede sprong nog tot 9.88 meter. Cynthia Baars zette in de eerste sprong gelijk de winnende afstand neer van 11.44 meter. Doriene van de stok kwam met haar laatste sprong nog tot 11.00 meter.

Bij de jongens C begon Remco Benschop met een nieuw pr van 11.06 meter. Het enige pr wat deze middag werd gesprongen. Ruben van Rooijen sprong net als Cynthia Baars met zijn eerste sprong de winnende afstand. Hij won met 11.49 meter. Teus Korevaar lande bij zijn eerste sprong op de stok.Wat er precies gebeurde was niet duidelijk. Iedereen dacht dat hij de stok in zijn gezicht had gekregen maar hij stond lachend op vanwege zijn capriool. Ondanks dat was zijn afstand één centimeter verder dan Matthijs van Oostrum die 11.03 meter sprong. Christiaan de With sprong in zijn tweede sprong een mooie 11.39 meter en stond daar mee tweede in de wedstrijd. Hij kon met zijn laatste sprong Ruben van Rooijen nog van de eerste plek verdrijven, helaas hij ging nat. Van alle jongens ging alleen Robin van Duin drie keer droog over. De rest sprong één of twee keer nat.

Bij de Junioren A sprongen alleen Sander van Vliet en Gustian Roskam. Gustian won met zijn eerste sprong de strijd. Hij zette eeen afstand van 13.37 meter neer. Bij de tweede ging hij nat en omdat Sander niet verder kwam dan 13.10 heeft Gustian na de tweede regenpauze zijn reeks niet meer afgemaakt.

Ook bij de Senioren A was de wind een spelbreker. Tino Leliveld sprong weer eens mee maar ging gelijk nat. Zijn volgende twee sprongen leverde hem een verdienstelijke 15.00 meter en een 15.40 meter op. Dennis Snoek had een mooie sprong maar ging scheef en bleef steken op 14.95 meter. Jammer dat hij met zijn tweede sprong niet over het dooie punt kwam anders had hij een mooie sprong neer kunnen zetten. Hidde Kiers kwam heel dicht bij de afstand van Dennis. Hij sprong 14.92 meter. Ook Hans van Eik had last van de wind en kwam niet verder dan 14.13 meter. Werner Kamphof won uit eindelijk de wedstrijd met 16.47 meter in zijn tweede sprong.