2008-08-02 9:25

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd 30 juli in Vlist

Door Jeannette van Schaik

Ze blijven nieuwe PR’s springen bij de jeugd. Hoe goed willen jullie worden?

De openingssprong was dit keer voor Brenda Baars. Zij sprong direct een PR, naar een mooie afstand van 7.11meter. Bij de jeugd t/m 9 jaar was het ook Matthieu van Vuuren die een nieuw PR wist te springen naar een 7.19 meter.

En dat er wederom goed gesprongen is bij deze jeugd is duidelijk. Met een sprong onder, en zelfs een stukje over, de 7 meter val je al niet meer in de prijzen. En volgens mij is hier de eerste 8 meter bij de jeugd t/m 9 jaar gesprongen.

Na Matthieu nam Gerben van Schaik de leiding over. Met een mooie sprong zette hij zijn voetafdrukken bij 7.24 meter in het zandbed.

Maar ook dat mocht niet lang duren. Het was dit keer Reinier Rietveld die een hele goede sprong in petto had. Hij ging goed over en sprong naar een nieuw PR van 7.41 meter.

Ook Robert Benschop had grote plannen. Hij had mij al eens gezegd dat hij dit jaar nog voor de 8 meter wilde gaan. En voor Robert is het zo gezegd zo gedaan! Hij ging supergoed over en belandde inderdaad, 14 centimeter, over de 8 meter lijn. Hiermee had je zelfs bij de oudere jeugd een goede tweede geworden.

In de tweede ronde ging het voor Reinier Rietveld alweer heel goed. Ook hij sprong toch echt bijna 8 meter. Hij kwam hiervoor net 5 centimeter te kort, maar met een super nieuw PR van 7.95 meter had hij toch een mooie tweede plaats te pakken.

Zo is de uitslag: Eerste Robert Benschop 8.14 meter. Tweede Reinier Rietveld 7.95 meter. Derde Gerben van Schaik 7.24 meter.

Ook bij de jeugd vanaf 10 jaar is er heel goed gesprongen. Daar moest je met een hele goede 7 meter komen om in de prijzen te vallen. Er werden in de eerste ronde heel veel goede 7 metersprongen gemaakt, maar Rosalieke de Wit nam in die ronde de leiding, met haar nieuwe PR van 7.63 meter.

In de tweede ronde kwamen er echter drie die het nog beter konden. De eerste was Arieko Zwijnenburg. Hij sprong, ook een nieuw PR, en als eerste, 8 centimeter, over de 8 meterlijn heen.

Maar daar was Yorick Maaijen. Hij ging net iets beter over en nam de leiding over met, ook een nieuw PR van, 8.57 meter.

Direct daarna was de beurt aan Dennis de Leede. Zonder dat hij het zelf wist maakte hij een hele goede sprong. Een nieuw PR van 7.65 meter was goed voor een derde plaats. Tja dan moet je hard rennen voor je medaille.

Zo is de uitslag: Eerste Yorick Maaijen 8.57 meter. Tweede Arieko Zwijnenburg 8.08 meter. Derde Dennis de Leede 7.65 meter.