2003-06-04 15:32

Nieuw Nederlands Record voor Jarno Knijff

“Nieuwkomer“ Theo van Kooten naar 17.95m.

Bij het fierljeppen van afgelopen zaterdag, om de Verweij Makelaardij Bokaal, in Linschoten heeft Jarno Knijff het Nederlands record in de jongensgroep t/m 16 jaar behoorlijk aangescherpt.

Jarno, die al nationaal recordhouder was met een afstand van 16.99m, sprong in de voorronde, als eerste jongen in de geschiedenis meer dan 17 meter, namelijk 17.35m. Voor de 16 jarige Jarno kwam dit zelf in de tweede wedstrijd van het seizoen ook wel een beetje als een verrassing, vooral ook omdat het met het trainen nog niet helemaal soepel liep. In zijn laatste seizoen in de jongens-groep, heeft Jarno zich dit jaar nog twee doelen gesteld, namelijk het winnen van de NFM, en natuurlijk het winnen van het Nederlands Kampioenschap, wat op 23 augustus op zijn “thuisschans“in Linschoten wordt versprongen. Maar, aldus een dolgelukkige Jarno, zit er in de komende wedstrijden nog wel weer een keer supersprong tussen.

De tweede plek in de jongens-groep ging, met een prachtig nieuw persoonlijk record van 14.80m naar Floris van Elzakker uit Linschoten. Cornelis de Bruijn uit Lopik, de enige finalist van deze middag die niet lid is van de afdeling Linschoten, werd met 14.20 derde.

In de junioren-groep, was het een zeer spannende strijd. Lange tijd was de verste afstand voor Paul Nap, die na twee natsprongen, in zijn derde poging een afstand van 15.98m wist te behalen. In de finale werd hij echter voorbij gestreefd door Jaco de Groot, die met 16.01m de titel voor zich op wist te eisen. Met een fraai nieuw persoonlijk record van 15.57m, werd eerstejaars junior Jochem Faasen derde.

De eerste 13 meter sprong van dit seizoen in de dames-groep kwam op naam van Margriet Kamphof uit Linschoten. Met 13.55m in de voorronde, en 13.37m in de finale werd zij de terechte dag-winnares bij de dames. Gelieny van de Paauw uit Montfoort werd met 12.65m tweede, en Willeke van Dijk, die bezig is aan haar 22 ste seizoen werd met 12.55m derde.

Een verrassing viel er te noteren bij de senioren. Daar werd Theo van Kooten, uit Driebruggen kampioen bij de senioren. Van Kooten, die deze middag pas zijn tweede officiele wedstrijd sprong, kwam tot een fantastische afstand van 17.95m, een nieuw persoonlijk record, dat nog maar 2 weken stond. Hij sprong dit met een 11 meter stok. In de finale had hij er een verlengstuk op gezet van 60 cm, en ook toen klom hij de stok helemaal uit, maar helaas ging hij toen uit koers. Graag zou Theo zich ook weten te scharen bij de 18 meter fierljeppers van de polsstokbond Holland. Gezien zijn capaciteiten die hij tot dusver laat zien, gaat hem dat ook zeker lukken. Met 16.68m werd Tino Leliveld uit Bodegraven tweede, en oud Nederlands kampioen Erik Bos, tegenwoordig wonend in Waarder werd met 16.49 derde.

Volgende week (7 juni 2003)wordt er gesprongen om het kampioenschap van de Lopikerwaard, in Polsbroekerdam.