2008-08-15 8:17

Verslag van de 2de klas wedstrijd in Jaarsveld

Door Annie van de Geer

Deze avond was er een primeur!! Naast mij zat Erik Bos met laptop om live de uitslagen te volgen. Wie volgt???

Het was een mooie zomeravond, geen wind en een langzaam ondergaande zon. Je merkte wel dat het uit de zon wat kouder werd.

Femke Reichgeld opende de wedstrijd stijlvol… ze greep mis en gleed langs de stok het water in. Na haar sprongen zowel Rick Boer als Aartjan van Cappellen nat.

Bij de Senioren A sprong Hans van Eijk een mooie 14.68 en in zijn tweede sprong die hij krachtig uitsprong een afstand van 15.31. Dit bleek later de winnende afstand te zijn. Tweede werd Werner Kamphof met 13.81 Helaas voor Rick Boer die derde werd met 13.52 was er geen prijs omdat er maar 4 springers meededen. Peter van Vliet sprong 13.49.

Bij de Junioren A stond Gustian Roskam na zijn tweede sprong op een goede 14.76. Florus de With probeerde in zijn laatste sprong de afstand te overtreffen maar kwam uit op 14.40 een derde plaats. Hij was zichtbaar ontevreden over zijn sprongen. Sander van Vliet kwam met de laatste sprong op het oog te zien over het balletje maar na meting werd hij tweede met 2 centimeter achter Gustian Roskam.

Bij de Dames A ontspon zich een strijd om de eerste plek tussen Margriet van der Hoeven en Cynthia Baars. Na hun eerst sprong stond Margriet 6 centimeter voor op Cynthia. Na de derde sprong van Femke Reichgeld, Kelly van Schaik (die een beste seizoenprestatie neerzette), Willeke Schalij en Sofie Strien was duidelijk dat Kelly met haar 10.87 derde was. Maar wie werd eerste. Nadat Margriet van der Hoeven had gesprongen en haar 11.21 niet had verbeterd was de kans er voor Cynthia die ze met twee handen greep. Ze sprong een mooie winnende afstand van 11.30.

De Jongens C sprong Remco Benschop een nieuw PR van 11.71 Dit deed Robin van Duin in zijn tweede sprong ook even als Arico Zwijnenburg. Robin zijn PR is 12.37 en Arico 10.58. Arico Zwijnenburg verbeterde zijn gloednieuwe PR nog een keer naar 10.75.

Na twee sprongen stonden Remco Benschop en Geert Brokking beide derde in de wedstrijd met een afstand van 11.71. Martijn van Ieperen sprong in zijn laatste sprong een prachtig nieuw PR van 13.20. Dit was tevens de winnende afstand. Teus Korevaar werd tweede met een afstand van 12.31. En Remco Benschop werd derde omdat zijn tweede afstand beter was dan die van Geert Brokking.

Voor de springers werd diversen malen omgeroepen dat ze morgen (vrijdag) na de wedstrijd van de 1st klas op internet moeten kijken voor promotie/degradatie. Dit omdat er zaterdag wordt gesprongen om de Triangelcup.