2003-06-08 18:55

Weer een nieuw Nederlands record voor Jarno Knijff.

Twee 18 meter sprongen in de topklasse.
Vijftien nieuwe persoonlijke records.
De succes-story van Jarno Knijff bij het fierljeppen gaat maar door. Afgelopen zaterdag, tijdens de wedstrijden om het kampioenschap van de Lopikerwaard in Polsbroekerdam, sprong hij in de jongensgroep weer een nieuw Nederlands record, 17.76m.

De wedstrijd was nog geen kwartier aan de gang, of hij moest alweer voor enige tijd worden stilgelegd. Jarno sprong namelijk 17.75m, en dat was ruim verder dan het oude record van 17.35m, wat nog maar twee weken oud was, maar ook in het bezit van de 16 jarige Knijjff uit Kamerik. Na correctie kwam het nieuwe Nederlands record op de borden, en dat kwam dus uit op 17.76m. Voor Jarno, die dit seizoen voor het laatst in de jongens-groep actief is, was het dit seizoen al zijn vierde 17 meter sprong. Ook een unieke prestatie is, dat Jarno, actief in de jongens-groep, nummer 1 staat in het puntenklassement van de polsstokbond Holland. Met een nieuw persoonlijk record van 14.75m werd Cornelis de Bruijn uit Lopik, die ook aan een hele goede reeks bezig is, tweede. Jan Willem de Groot uit Kamerik, die deze middag twee keer zijn persoonlijk record verbeterde, werd met 13.76m derde.

In de laatste sprong van de middag,in de dames-groep, wist Margriet Kamphof uit Linschoten, het kampioenschap van de Lopikerwaard veilig te stellen. Tot dan toe stond Gelieny van de Paauw uit Montfoort bovenaan met 13.41m. Margriet kwam echter tot een afstand van 13.57m, hetgeen haar, voor de derde keer op rij, het kampioenschap van de Lopikerwaard opleverde. Met een prachtig nieuw persoonlijk record van 12.31m, werd Lianne van der Wijk, uit Linschoten derde.

Jaco de Groot, uit Kamerik, won met 16.57m de de titel bij de junioren. Het was alweer de vierde dagtitel op rij, voor deze eerstejaars junior, die nu zijn zinnen heeft gezet op een 17 meter sprong. Lopiker Bastiaan de Bruijn evenaarde zijn persoonlijk record, en werd met 15.53m tweede. Jochem Faassen, ook eerstejaars junior, wist met een keurige 15.04m, beslag te leggen op de derde plek.

Spanning tot het laatst toe was er ook in de senioren-groep. Daar sprong Tino Leliveld uit Bodegraven, die zich met 16.56m als derde in de finale wist te springen, in zijn eerste finalesprong de eerste 18m sprong van de polsstokbond Holland dit seizoen; namelijk 18.12m. Erik Bos, eveneens afkomstig uit Bodegraven, die tot dan toe met 17.76m leider was, deed in zijn laatste poging zijn uiterste best, om verder te komen, maar strandde op slechts 4cm 18,08m dus. Met opnieuw een hele mooie afstand van 17.30m werd Theo van Kooten uit Driebruggen, de man die dit jaar voor het eerst deelneemt aan de officiele wedstrijden, derde.
Ronald Overbeek, uitkomend in de topklasse, sprong deze middag ook een nieuw record. De symphatieke fierljepper uit Benschop sprong namelijk zijn 1127 ste officiele wedstrijdsprong, en verdrong daarmee zijn plaatsgenoot Aart de With, die het tot 1125 sprongen wist te brengen.

Verder waren er deze middag nog persoonlijke records voor:
Martijn Baars Jongens B-9.41m
Corne Lekkerkerker Jongens B-10.73m
Niels Koetsier Jongens B-11.70m
Johanna de Bruijn Dames B-11.00m
Wendy Helmes Dames B-11.31m

Wendy deed dit voor de negende keer op rij!!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 juni a.s. Er wordt dan, in Linschoten, gesprongen om de Van Vliet Caravanscup, en de wedstrijd begint om 18.30 uur.