2003-07-06 21:13

Fierljeppers blijven records springen

12 keer over de 17 meter. Remco van de Berg, vijfde fierljepper (dit seizoen) over de 18m

De fierljeppers die afgelopen zaterdag in Linschoten mee deden om de Van der Woude Auto's Bokaal, hebben weer een record in de boeken weten te schrijven.
Want, ondanks het koude weer, werd er maar liefst 12!! keer over de 17m gesprongen.

In totaal is er dit seizoen, na acht wedstrijden al 54 maal, door diverse fierljeppers over de 17 meter gesprongen, hetgeen een absoluut record is. Het vorige record werd verleden jaar gesprongen, toen kwam het aantal 17 meter sprongen na het hele seizoen uit op 49.

Pieter Verweij uit Linschoten baalde nog het meest. Want met zijn keurige 17.43m in de senioren-groep werd hij “slechts“ vierde, dus niet genoeg om de finale te springen.
Remco van de Berg uit Lopikerkapel behaalde de titel in deze groep met een fantastische 18.10m. Hij was daarmee de vijfde fierljepper dit seizoen(ook al een record) in het “Hollandse“ kamp, die de 18 meter grens wist te passeren.
Eerder lukte dit al Tino Leliveld, Erik Bos, Theo van Kooten, en Jaco de Groot.
Op slechts 13 cm, werd Theo van Kooten uit Driebruggen tweede, en Erik Bos uit Waarder sprong zich met een hele mooie 17.90m naar een derde plek.

In de junioren-groep, won Jaco de Groot uit Kamerik zijn achtste dagtitel op rij. Jaco, die dit jaar voor het eerst bij de junioren springt, en tijdens de doordeweekse wedstrijd van afgelopen week in Polsbroekerdam zijn persoonlijk record wist aan te scherpen tot maar liefst 18.27m, kwam nu tot een formidabele afstand van 17.72m. B-junior Gerwin van Vliet uit Woerden, die waarschijnlijk wel gaat promoveren naar de A-groep, werd met 15.21m tweede. Hidde Kiers uit Linschoten, die tijdens zijn laatste sprong over de polsstok klom, (maar daar gelukkig geen blessure aan over hield), werd met 14.66m derde.

In de jongens-groep liet ook Jarno Knijff uit Kamerik weer een 17 meter sprong noteren. Met een hele fraaie 17.26m wist ook hij zijn achtste dagtitel op rij te winnen. Floris van Elzakker uit Linschoten werd met 14.54m tweede, en met een heel mooi nieuw persoonlijk record van 13.96m, sprong Corne Spruit uit Snelrewaard zich naar een derde plaats.

Margriet Kamphof uit Linschoten, wist met 13.78m de titel voor zich op te eisen in de damesgroep. Brenda Knijff uit Kamerik, die helaas voor de polsstokbond Holland nog maar een wedstrijd meespringt, sprong opnieuw een nieuw persoonlijk record, en werd met 13.15m tweede. Met 12.20m wist Willeke van Dijk uit Linschoten beslag te leggen op de derde plek.

Verder waren er deze avond nog persoonlijke records voor:

Simon van Beusekom, uit Benschop Jongens B-10.42m
Marco Barten, uit Linschoten Jongens B-10.36m
Scott van de Loo, uit Linschoten Jongens B-10.80m
Kenneth Broos, uit Linschoten Jongens B-12.95m
Corne Lekkerkerker uit IJsselstein Jongens B-11.11m
Niels Koetsier uit Waddinxveen Jongens B-12.83m
Aart van Eck uit Linschoten Senioren A-14.57m

Zaterdag 12 juli is er vanaf 14.00 uur weer springen in Linschoten. Er wordt dan gesprongen om het Kampioenschap van Linschoten.