2003-07-11 10:22

Zaterdag Kampioenschap van Linschoten

Het kampioenschap van Linschoten wordt komende zaterdag al weer voor de 18de keer gehouden. Traditioneel een bijzonder wedstrijd met, op deze schitterende accommodatie, elk jaar veel topsprongen

Zo wist Erik Bos de laatste twee jaren zijn persoonlijke record in deze wedstrijd te verbeteren. Vorig jaar zelfs tot een fantastische afstand van 18,63 meter. Dit was, in 2002, de beste seizoensafstand in Nederland, bij de senioren. Hij won daarmee ook de laatste twee edities van het kampioenschap van Linschoten.

Een andere topper die de laatste vijf! jaar ongeslagen is op deze wedstrijd is Pieter Verweij. Na in 1998 de titel in de jongens categorie opgeeist te hebben, won hij de daaropvolgende vier jaren, in de juniorencategorie. In zijn eerste seizoen als senior zal hij zeker opnieuw een gooi doen naar de titel. Na een, dit seizoen, enigzins stroeve start liet hij afgelopen zaterdag, met een fraaie 17,43 meter zien, zijn oude vorm weer te pakken te hebben.

De verwachtingen voor komende zaterdag zijn hooggespannen. De favorieten voor de titels zijn de afgelopen week dagelijks te vinden op de schansen van Linschoten. Deze wedstrijd is niet alleen belangrijk vanwege het kampioenschap van Linschoten, maar is ook een eerste indicatie van de mogelijkheden voor het Nederlands Kampioenschap op 23 augustus in Linschoten.

Bij de dames zijn er drie favorieten voor de titel. Brenda Knijff lijkt in staat de 14 meter te pakken. Gelieny van der Paauw is, na een korte afwezigheid, weer terug en zal zeker alles doen om de dit seizoen, tot nu toe, ongenaakbare Margriet Kamphof te verslaan. Dat zal echter een hele kluif worden. Margriet Kamphof, die van de 10 wedstrijden er 9 won, is in een blakende vorm en zal komende zaterdag zeker opnieuw proberen de magische 15 meter grens te slechten.

Bij de jongens is Jarno Knijff uiteraard opnieuw de grote favoriet. Na eerder dit seizoen het Nederlands Record al twee maal te hebben verbeterd zal dit voor komende zaterdag opnieuw het doel zijn. Echter, let ook op Floris van Elzakker. De aimabele fierljepper uit Linschoten staat met 16,68 meter tweede op de seizoensranglijst en liet op de trainingen zien in een blakende vorm te verkeren.

Jaco de Groot gaat bij de junioren op jacht naar het Hollandse record van Pieter Verweij (18,63 meter). Na vorige week al een prachtige 18,27 te hebben gesprongen lijkt hij zijn kruit nog lang niet te hebben verschoten.
Achter Jaco de Groot is Gerwin van Vliet aan een mooie opmars bezig. Deze wedstrijd zal hij voor het eerst als A-junior acteren en op de trainingen liet hij deze week zien, de 16 meter prima aan te kunnen.

Bij de Senioren is de strijd dit seizoen ongemeen spannend. Zoals eerder gememoreerd gaat Erik Bos op jacht naar zijn derde titel op rij. Echter Theo van Kooten (18,42), Remco vd Berg (18,19), Tino Leliveld (18,13)en Pieter Verweij (18,63) zullen er alles aan doen om hem uit de finale te houden. Op de trainingen is de afgelopen week al regelmatig 18 meter gesprongen.

Voor een historisch overzicht van de kampioenen van Linschoten sinds 1986 Klik Hier

Voor een overzicht van de kampioenen van 2003 Klik hier