2009-08-18 10:09

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist (15 aug)

Door Jeannette van Schaik

Bij de jeugd A moest je een 8 meter in de benen hebben en bij de jeugd B kwam je met een sprong van minder dan 7.50 meter niet in de prijzen te vallen. En dat er goed gesprongen is is duidelijk. Geen enkele jeugd A springer sprong minder dan 7 meter. Maar helaas was het alweer de laatste wedstrijd in Vlist. We hebben er nog twee te gaan. En daarbij mag bij de laatste ook door de ouders gesprongen worden. Neem ze dus alvast mee naar een training om vast te oefenen. Wie weet kunnen ze verder springen als jouw PR.

In de eerste ronde opende Brenda Baars met een sterke 7.47 meter. Hier ging zij een halve ronde mee aan kop.

Niels van der Kroef sprong er met een nieuw PR van 7.49 meter net 2 centimeter overheen.

Maar ook John Cluistra was er vandaag en had zoals altijd grote plannen. In zijn eerste sprong ging het wel goed en hij nam met 7.68 meter de leiding over van Niels. Maar het was nog niet helemaal naar zijn zin.

In de tweede ronde was daar Siska den Hartogh. Ze ging goed over en tot haar schrik kwam ze bijna boven in de stok. Met een mooi nieuw PR van 7.88 meter nam zij bezit van de eerste plaats.

En daar was ook Lucas van Eijk. Hij kwam net 20 centimeter te kort voor de eerste plaats, maar met een nette 7.78 stond hij in deze ronde op de tweede plaats.

Ook Niels van der Kroef ging het goed af vandaag. Hij sprong weer een nieuw PR. Ditmaal 7.77 meter. Hij werd in deze ronde derde met deze leuke afstand als PR.

Siska den Hartogh had de smaak te pakken en dacht dat is leuk. Ze ging heel goed ditmaal. Even schrok ze dat het toch wel heel hoog is zo in de top van de stok. Maar al snel bedacht ze nog een goede uitsprong. Dolblij met haar eerste 8 metersprong en dus een nieuw PR van 8.28 meter nam zij even de leiding over.

Helaas voor Siska waren er nog twee springers die het in de op één na laatste en laatste sprong van de wedstrijd beter konden. Het was allereerst John Cluistra. Na een natsprong in de tweede ronde ging het nu weer goed. En met een 8.67 meter zette hij de verste sprong van deze wedstrijd neer.

Ook Lieke van Schaik ging na twee wat mindere sprongen nu goed over. Met een nieuw PR van 8.60 meter nam zij bezit van de tweede plaats.

Uitslag jeugd A:

1ste John Cluistra met 8.67 meter
2de Lieke van Schaik met 8.60 meter
3de Siska den Hartogh met 8.28 meter

Bij de jeugd B werd er ook heel goed en ver gesprongen. In de eerste ronde zette Tom Vendrig al een hele goede afstand neer. Met een te verbeteren afstand van 7.39 meter konden de andere springers vooruit.

Daniël Cluistra ging ervoor en het ging goed. Hij sprong met 7.47 meter net iets verder en nam de eerste plaats over van Tom.

Het was alleen Eline Duurkoop die in deze groep de 7 meterlijn, met 14 centimeter, wist te passeren.

In de tweede ronde gong Tom Vendrig weer goed naar de overkant en nam met 7.63 meter, heel even, de leiding weer terug van Daniël Cluistra.

Ook Joriene Baas wist in deze ronde een goede sprong te maken. Met 7.16 meter sprong zij zich naar een derde plaats. Het bleek later net niet genoeg te zijn en Joriene werd met deze afstand een goede vierde.

Maar daar was Daniël Cluistra weer. Ondanks de harde wind, ging hij goed over. Met een nieuw PR van 7.87 meter sprong hij zich naar de eerste plaats.

Vandaag was het Eline Duurkoop die voor de verrassing zorgde. Zij ging wel heel goed en liet iedereen achter zich door voor het eerst en ook nog als enigste in de jeugd B over de 8 meterlijn heen te springen. Een mooi nieuw PR van 8.09 meter bracht haar naar de hoogste plaats op het podium.

Tom verbeterde in zijn derde sprong nog wel zijn eigen afstand met 2 centimeter, maar bleef hiermee op een derde plaats staan.

Wel sprong Lennart Baas nog een nieuw PR van 7.06 meter. Hij was hiermee de vijfde springer in de jeugd B die verder als 7 meter sprong.

Uitslag jeugd B:

1ste Eline Duurkoop met 8.09 meter
2de Daniël Cluistra met 8.87 meter
3de Tom Vendrig met 7.65 meter