2010-05-16 17:09

Verslag en foto's jeugdwedstrijd

De eerste wedstrijd van het seizoen 2010 en nu al komt de jeugd massaal om de wedstrijd met elkaar aan te gaan.

Om 11.00 uur startte de wedstrijd met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Dhr. Jaap Cluistra. Afgelopen week is hij op 88 jarige leeftijd overleden. Hij was één van de oprichters van Polsstokvereniging Polsbroekerdam.
Even later begon de wedstrijd en de jeugd had er zin in. Met 29 jeugdspringers deze eerste wedstrijd is het seizoen goed van start.

En om nou te zeggen dat het ook het ideale weer was om te komen springen, nou nee dat niet. Het was wel mooi, maar de temperatuur van het water was nog niet echt lekker. Daarom besloot de jeugd om het deze dag droog te houden. Dat beloofd weer wat voor het komende seizoen. En zoals bekend zijn er dit jaar drie groepen. Een A een B en een C groep. Natuurlijk was het even zoeken en puzzelen hoe we dat gingen regelen, maar al snel ging het op rolletjes. Het bord heeft drie kleuren nummers zodat je ook kunt zien in welke groep je zit. Dat kan nog wel eens veranderen. Het ligt eraan hoe goed je springt en aan welke springers er zijn.

De eerste sprong in groep A was voor Brenda Baars. Met 6.62 meter zette zij een goede afstand neer. Helaas voor Brenda, maar leuk voor Niels van der Kroef sprong hij net iets veder naar 6.66 meter.
Ook Eline Duurkoop ging daar weer overheen naar 6.85 meter. Maar daar was Fabiënne Overbeek. Zij vond de 6 meterafstanden niet ver genoeg en maakte de eerste 7 meter sprong. Met 7.37 meter nam ze de leiding in groep A. Er werden vele pogingen gedaan, maar in de eerste ronde sprong niemand verder dan die afstand.

In de tweede ronde ging het beter. Bijna iedereen sprong verder dan de eerste sprong. Eline ging daarbij ook over de 7 meterlijn heen. Maar met 7.13 meter niet genoeg om de leiding over te nemen.

Het bleef, zoals heel vaak, tot de laatste sprong toe spannend. De laatste sprong in de A groep was voor Lucas van Eijk. Hij zette alles op alles om de beste afstand te verbeteren. Hij ging goed en sprong zich met 7.44 meter naar de eerste plaats.

In groep B was de eerste sprong voor Luuk Strien. Hij opende met 5.46 meter, waar Femke van Schaik direct overheen sprong naar 6.10 meter. Ook die afstand hield het niet lang vol. Daar was Phillip van der Lee en hij zette een mooie 6.21 meter neer.

Het ging steeds iets verder en Tessa van Schaik sprong een nette 6.29 meter. Tot haar grote verbazing was dat goed voor een derde plaats.

In de eerste ronde nam Lennart Baas de leiding. Met 6.46 meter zette hij een afstand neer die voor velen niet haalbaar was.

Lennart dacht dat niemand dat kon verbeteren, maar ook hier is het tot de laatste sprong toe spannend. Joriene Baas ging goed en sprong zich in de allerlaatste sprong in de wedstrijd naar de eerste plaats. Zij won deze wedstrijd in groep B met een afstand van 6.88 meter.

En dan de nieuwe C groep. Daar springen over het algemeen de nieuwe springers in. En dit keer was het een strijd tussen springers uit Linschoten en Polsbroekerdam. Laura Schalij opende hier met 5.56 meter. Waar Martijn Cromwijk direct ruim een meter overheen ging naar 6.66 meter. Bij Gerwin Kastelijn ging het nog net iets beter en hij zette een bijna niet te verbeteren afstand van 6.82 meter neer.

Wel werd er goed gestreden om de verste 6 metersprong van deze dag. Wijnan van Ingen, ook een nieuwe springer dit seizoen, sprong al 6.61 meter in zijn eerste sprong. Later bleek het genoeg te zijn voor een derde plaats in groep C. In de eerste ronde gingen Reinier Overbeek en Benjamin Simons gelijk op met 6.30 meter.

In de tweede ronde ging het voor de meeste springers wel beter, maar voor Gerwin ging het nog het allerbeste. Hij wilde graag een nieuw PR springen en dat lukte. Hij ging zelfs richting de 7 meterlijn en verbeterde zijn eigen afstand naar 6.94 meter. Het lukte niemand in groep C om aan deze goede afstand te voldoen.

Uitslag groep C:
1ste Gerwin Kastelijn met 6.94 meter
2de Martijn Cromwijk met 6.66 meter
3de Wijnan van Ingen met 6.61 meter

Uitslag groep B:
1ste Joriene Baas met 6.88 meter
2de Lennart Baas met 6.46 meter
3de Tessa van Schaik met 6.21 meter

Uitslag groep A:
1ste Lucas van Eijk met 7.44 meter
2de Fabiënne Overbeek met 7.37 meter
3de Eline Duurkoop met 7.13 meter

Op zaterdag 25 mei zijn er PR’s gesprongen door Amanda van der Geer, (5.18 meter) Timon Zwijnenburg (6.25 meter), Benjamin Simons (6.30 en 6.43 meter), Wijnan van Ingen (6.61 meter), Martijn Cromwijk (6.66 meter) en Gerwin Kastelijn (6.82 en 6.94 meter). Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende jeugdwedstrijd is op zaterdag 22 mei om 12.30 uur in Vlist.