2003-08-03 18:38

Jarno Knijff blijft verbazen

Bij de wedstrijd fierljeppen om de Triangelcup van afgelopen zaterdag, in Polsbroekerdam, wist Jarno Knijff voor de derde keer dit seizoen het Nederlands record bij de jongens scherper te stellen.

De regerend Nederlands kampioen sprong in zijn laatste finalesprong, in de jongensgroep, naar een formidabele afstand van 17.81m. Deze afstand werd na controle gecorrigeerd tot 17.80m, maar weer was het een verbetering van zijn eigen Nederlands record, wat op 17.76m stond.

Ik had er deze middag absoluut niet meer op gerekend, aldus een dolgelukkige Jarno, want de eerste vier sprongen gingen helemaal niet zoals ik wilde. De stok kon ik niet echt naar mijn eigen zin plaatsen, maar tijdens mijn laatste sprong dacht ik: nou dan gok ik wel, door hem wat verder te zetten, en toen klopte alles precies.
Op de vraag of hij nu ook de favoriet is voor het Nederlands kampioenschap,wat op 23 augustus a.s. op “zijn“ schansen van de afdeling Linschoten, wordt versprongen antwoordde de 16 jarige springer uit Kamerik; nou je weet het natuurlijk nooit. Natuurlijk geldt ik als één van de kanshebbers, maar Piet Scherjon, die afgelopen week het Fries record bij de jongens aanscherpte tot 17.28m , is ook een hele serieuze kandidaat voor de titel. Maar, aldus Jarno, ik ga natuurlijk wel m’n uiterste best doen om de titel te prolongeren.
De tweede plek in de jongensgroep ging met 13.47m naar Jan-Willlem de Groot, en Corné Spruit, uit Snelrewaard, werd met 13.24m derde.

In de junioren -groep won, zoals verwacht, Jaco de Groot uit Kamerik de titel met een afstand van 16.68m Met 15.48m werd Gerwin van Vliet tweede, en Paul Nap uit Linschoten die naar de junioren-B is gedegradeerd, liet zien dat hij toch weer graag naar de A-groep wil promoveren, sprong zich met 14.78m naar een derde plek.

Bij de dames ging de titel naar Gelieny van der Paauw uit Montfoort, met haar beste seizoensprestatie van 13.83m. Margriet Kamphof uit Linschoten werd tweede met 13.53m. Bij haar tweede sprong kwam zij echter ongelukkig in het zandbed, waardoor zij een blessure aan haar enkels opliep. De kersverse recordhoudster (vorige week sprong zij een nieuw Hollands record van 15.22m) liet weten er bij de bondskampioenschappen op zaterdag 16 augustus in Jaarsveld weer bij te willen zijn. Met 12.96m werd Willeke van Dijk uit Linschoten derde.

Remco van Berg won de titel in de senioren-groep met een fantastische afstand van 18.17m. Het was alweer de tweede 18 meter sprong, dit seizoen, van de man uit Lopikerkapel, en hij bleef slechts 2 cm. verwijderd van zijn persoonlijk record
Theo van Kooten werd met 17.33m tweede. Met deze afstand sprong hij zich naar een plek in de top tien van het afstandenklassement bij de senioren. Dat is uniek want de eerste tien plaatsen in dit klassement werden ingenomen door de legendarische Aart de With uit Benschop. Tino Leliveld uit Bodegraven, die door omstandigheden de finale moest laten schieten, werd met 16.90m derde.

Volgende week zaterdag 9 augustus is er vanaf 14.00 uur weer een wedstrijd. Er wordt dan gesprongen in Jaarsveld.