2010-06-21 20:04

Persbericht Tweekamp

Zaterdag 3 juli wordt aan de boorden van het riviertje de Vlist in Vlist de jaarlijkse Tweekamp polsstokverspringen tussen Friesland en Holland gehouden ...

... één van de hoogtepunten in het jubileumjaar van Polsstokbond Holland. Op de landelijk gelegen accommodatie van Polsstokclub de Vlist zullen de fierljeppers uit Friesland en de polsstokverspringers uit Holland strijden om de eer en de wisselbokaal. Er wordt gesprongen in 4 groepen: jongens, junioren, senioren en dames. Zowel Holland als Friesland zullen de 24 sterkste springers op de schansen brengen die elk 4 sprongen zullen maken. De verste sprong per deelnemer telt voor het eindklassement. In 2009 was de winst voor Friesland met een voordelig verschil van slechts 2.37 m.

De tweekamp is de eerste krachtmeting van dit seizoen tussen de topspringers van Holland en Friesland. Er wordt vooral uitgekeken naar het treffen tussen de Fries Bart Helmholt en de Hollander Jaco de Groot, die beiden dit seizoen de 20 metergrens hebben overschreden. Jaco kwam eerder dit seizoen in Vlist al tot 20.66 m. Bart Helmholt heeft het Nederlands Record op zijn naam met 21.01 m.!

De tweekamp begint om 13.30 uur en zal rond 16.30 beëindigd zijn. De accommodatie van Polsstokclub de Vlist ligt tussen Haastrecht en Schoonhoven en is prima bereikbaar per fiets en auto, maar ook met het openbaar vervoer vanuit Gouda en IJsselstein per bus (lijn 106). Parkeergelegenheid nabij de accommodatie.

Voor meer informatie over de tweekamp en/of polsstokverspringen www.pbholland.com en www.pcvlist.nl