2003-08-20 11:40

Gelieny van der Paauw bekroont sterk seizoen met bondstitel

Bij het fierljeppen om het kampioenschap van de polsstokbond Holland wist Gelieny van der Paauw voor het eerst in haar carrire de titel in de dames-groep voor zich op te eisen.

Met een fraaie afstand van 13.46m werd zij afgelopen zaterdag de terechte winnares op de schansen van afdeling Jaarsveld. Het was voor Gelieny de vierde titel dit seizoen, en haar derde op rij. “Maar“,aldus de dolblije winnares, “dit is toch wel de mooiste van het seizoen, want een bondstitel is de op n na belangrijkste titel die je als springer kunt pakken“. Om de belangrijkste titel, het Nederlands kampioenschap, wordt aanstaande zaterdag 23 augustus in Linschoten gesprongen. “Ik zie mezelf daar absoluut niet als favoriet, maar hoop toch wel stiekem op een plekje in de finale“,aldus de 16 jarige Montfoortse. De tweede plek ging met 12.96m naar Margriet Kamphof uit Linschoten, die wegens een blessure, twee wedstrijden had moeten missen. Verrassend deze middag was het optreden van Carla Bos uit Bodegraven. Carla, die uitkomt in de dames-B groep, werd met een prachtig nieuw persoonlijk record van 12.93m derde.

Jaco de Groot pakte, zoals verwacht, de titel bij de junioren. De eerstejaars junior deed dat met een prachtige afstand van 17.21m. Gerwin van Vliet uit Woerden werd met een keurige 15.59m tweede, en met 14.53m werd Paul Nap uit Linschoten derde.
Met deze afstand promoveerde hij naar de A-groep.

Met een nieuw schans- en kampioenschapsrecord wist Jarno Knijff de titel in de jongens-groep te pakken. Met een prachtige 17.39m was het de derde bondstitel voor de 16-jarige springer uit Kamerik, die volgend jaar uitkomt in de junioren-groep. Ook Floris van Elzakker uit Linschoten presteerde uitstekend, en werd met 14.88m tweede. Cornelis de Bruijn uit Lopik pakte met 14.27m de derde plek.

In zijn laatstse sprong van de middag wist Tino Leliveld uit Bodegraven alsnog beslag te leggen op de titel bij de senioren. Tino, die aan zijn laatste seizoen bezig is, kwam tot een fantastische afstand van 17.53m. Ook is hij, net als Aart de With, Wim Rietveld, Remco van de Berg, n van de vier springers, die in drie verschillende groepen (jongens,junioren,senioren) de bondstitel wist te pakken. Met een afstand van 17.48m werd Theo van Kooten tweede. De man uit Driebruggen baalde enorm, want in de wedstrijd was hij verder gekomen dan de winnende afstand van Tino, maar omdat hij daarvoor teveel tijd gebruikte (elke springer moet binnen twee en een halve minuut zijn sprong hebben gemaakt) werd de sprong ongeldig verklaard.
Erik Bos, uit Waarder, sprong zich met een keurige 16.67m naar een derde plek.

Aanstaande zaterdag 23 augustus is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen.
In Linschoten (waar de wedstrijd om 14.00 uur begint) strijden dan de beste springers uit Friesland en Holland om het Nederlands kampioenschap.