2011-05-15 11:32

SEIZOENSTART POLSSTOKVERSPRINGEN VEELBELOVEND

The game is on! Met de seizoensopening van vandaag is de kop voor het polsstokseizoen 2011 eraf. Spectaculaire afstanden zijn er niet gesprongen, maar de vooruitzichten –met name voor de junioren - beloven een seizoen waarin we wel eens veel verrassingen kunnen gaan zien.

SEIZOENSTART POLSSTOKVERSPRINGEN VEELBELOVEND

Het meest opvallend was dat Wilco van Amerongen (Benschop) door Zowel Sander van Vliet (Oudewater) als Rian Baas (Oudewater) voorbij werd gestreefd.

Winnaar bij de Senioren van deze eerste wedstrijd was zoals verwacht regerend Nederlands kampioen Jaco de Groot (Woerden). Met een respectabele 18.25 meter bleef hij Theo van Kooten uit Driebruggen (17.85) en broer Jan-Willem de Groot uit Kamerik (17.41) voor.

De Junioren Topklasse deed voor deze afstanden niet onder. Sander van Vliet sprong maar liefst 18.10 meter. Ook Rian Baas bleef de Senioren voor met 17.98 meter. Wilco van Amerongen, kopman van vorig seizoen, eindigde als derde(17.37).

In de Dames Topklasse eindigde Dymphie van Rooijen (IJsselstein) met 14.26 meter als eerste. Wendy Helmes, eveneens uit IJsselstein, kwam daar met 13.97 vlak achteraan, terwijl Carina den Hartogh (Woerden) als derde eindigde met een prima 13.62. Opmerkelijk was dat Helmes deze eerste wedstrijd drie maal dicht tegen de 14 meter aan zat. Dit belooft nog wat voor de komende wedstrijden!

Erwin Timmerarends (Montfoort) vervulde zijn favorietenrol bij de Jongens met verve. Al zijn geldige sprongen zouden de winst hebben opgeleverd. De verste was 15.78 meter. Jens Vlasveld (IJsselstein) eindigde met 14.65 meter op de tweede plek, Martijn Rietveld was met 14.21 meter derde.

Leken de springers aan het begin van de wedstrijd nog wat huiverig, vanaf de derde ronde ging het helemaal los. De 16.80 meter waarmee Freek Strien (Benschop) de leiding nam inspireerden Sander van Vliet en Rian Baas, die met 18.10 meter en 17.98 beiden een nieuw persoonlijk record wisten neer te zetten. Afstanden die niet zouden misstaan in de seniorenklasse!

Ook in de seniorenklasse zelf belooft het spannend te worden. Terugkomer Theo van Kooten klom ondanks zijn jaar afwezigheid al rap richting de achttien meter. In de uitsprong mist hij nu nog de routine om Jaco de Groot te evenaren, die veel bewondering oogstte bij het publiek.

Met de noord-westerwind hadden de springers de wind schuin in de rug. Voor sommigen net dat extra zetje dat ze nodig hadden, maar voor de meesten een vervelende oorzaak van een landing buiten het terrein. Eén van de pechvogels is Carina den Hartogh. In de derde ronde klimt ze heel rap naar de vijftien meter, maar eindigt door de wind in een natsprong. Ach, het seizoen is nog lang genoeg!