2011-05-25 17:52

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Vlist (21 mei)

Door Jeannette van Schaik

Met prachtig weer, lekker zonnetje en bijna windstil, kon er lekker gesprongen worden in Vlist.
Er hadden zich 16 springers bij Mieke gemeld om een leuke wedstrijd met elkaar aan te gaan. Vanwege het kleine aantal stond eigenlijk gelijk al vast dat er drie keer gesprongen mocht worden. Toch is het altijd nog even afwachten hoe het loopt. Maar zodra het bekend is komt het altijd op het bord met uitslagen bij de jeugd.

Jeugd A.
Aan de eerste sprong van Bryan van Dijk zou je niet zeggen dat het een wedstrijd zou worden waar er ver gesprongen zou gaan worden, want hij belandde in het water. En om iedereen er van mee te laten genieten maakt hij er een flinke plons van.

De tweede sprong begon al goed. Djazy Koenders, hier op zijn thuisschans, zette een te verbeteren afstand van 8,44 meter neer.
Het werd dus gokken voor vele springers en dat deden ze ook. Zo deed Davy de Wit er een flinke schep bovenop naar 9,10 meter.
De eerste ronde ging daar niemand overheen.

Dus werd het de tweede ronde spannend of iemand dat zou lukken. Djazy Koenders verbeterde zijn eigen afstand naar 8,85 meter. Op dat moment goed voor een tweede plaats.

En dat Davy de Wit er zin in had, was duidelijk. Hij zette nog een goede afstand van 8,97 meter neer en dacht dat het wel goed zou zitten voor de eerste prijs. Het waren tenslotte hele goede afstanden.

Maar daar was Fabiënne Overbeek. Zij zette de stok op scherp en kwam 1 centimeter verder bij 9,11 meter in het zandbed terecht.
Voor velen was de wedstrijd beslist, want zulke verre sprongen, dat gaat veelal 1 keer goed. Maar daar hadden die velen zich vandaag in vergist.

De derde ronde deed ook Andy de Wit mee met de verre sprongen strijd. Hij belandde bij 8,93 meter in het zandbed en pakte daarmee de derde prijs.

Voor Davy de Wit was het een dag om op terug te kijken, want ook de derde sprong ging goed. En dan klim je lekker de stok uit, leg je je hand op de top en maak je een goede uitsprong. Zo zet je een hele mooie afstand van 9,13 meter neer. Hiermee dacht hij de eerste prijs wel mee binnen te halen.

Maar wederom was daar Fabiënne Overbeek. Ook zij zat lekker in de wedstrijd en maakte ook een goed uitgevoerde sprong. Zij kwam net iets verder en zette een nieuw schansrecord van 9,20 meter neer.

Jeugd B.
Bij de jeugd B moest je ook van goede huize komen en een 8 meter in de benen hebben om in de prijzen te vallen. Voor deze hele groep was het zo dat je daarvoor een nieuw PR moest springen. Maar daar draaide ze hun hand niet voor om en dat deden ze gewoon.

Tessa van Schaik opende de wedstrijd met een keurige 7,90 meter.
Daar deed Casper Boom een schepje bovenop naar 8,30 meter.

Het was de eerste ronde en dus een soort proefrondje voor deze groep.
De tweede ronde deed Tessa van Schaik extra haar best en landde bij 8,00 meter in het zandbed. Een leuk nieuw PR is dat en dit keer goed voor de derde prijs.

Casper Boom wilde wat zekerder zijn van zijn eerste plaats en ging er nog een keer voor. Ja hoor, het lukte hem zijn afstand te verbeteren naar 8,50 meter. Hij mocht trots de eerste prijs mee naar huis nemen.

Ook Lennart Baas ging goed mee in dit spektakel en sprong zich met een hele mooie 8,15 meter naar een tweede plaats.

In de derde ronde deed Nick Mol nog wel een goede poging, maar kwam 1 centimeter te kort om Tessa van Schaik van de derde plaats af te halen. Hij werd vierde met een keurige 7,99 meter.

Jeugd C.
Dat alles meezat was duidelijk, want de jeugd C zette allen keurige afstanden neer.
Rogier Kok opende met 6,90 meter.
Daar sprong Reinier Overbeek overheen naar 7,34 meter.

Joriene Baas kwam er dicht bij in de buurt met 7,30 meter. En Femke van Schaik eiste in de eerste ronde de derde plaats op met een nette 7,13 meter.

In de tweede ronde ging het er wat feller aan toe.

Reinier Overbeek sprong zelfs een 8,73 meter en verstevigde daarmee zijn eerste plaats.

Joriene Baas deed lekker mee en ging ook goed. Zij wilde de tweede plaats wel behouden. En dat deed ze goed. Met een mooi nieuw PR van 7,73 meter bleef ze tweede.

In de derde ronde was er niet voor iedereen een verbetering, maar wel voor Rogier Kok. Hij wilde verder als de 7 meter en dat lukte hem goed. Hij sprong er zelfs een heel stukje overheen. En met 7,18 meter nam hij bezit van de derde plaats op dat moment.

Ook Iris Mulder wilde over de 7 meterlijn heenspringen. En ja hoor, ook haar lukte dat deze dag. Het was net 1 centimeter te kort voor de derde plaats, maar wel een heel mooi nieuw PR van 7,17 meter.

Maar de wedstrijd is nog niet klaar tot de laatste gesprongen heeft. En dat was deze keer zeker waar. In de allerlaatste sprong van de wedstrijd ging Femke van Schaik goed over. En ondanks dat ze wat scheef ging belandde ze toch bij 7,23 meter in het zandbed en nam daarmee de derde prijs mee naar huis.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 28 Mei om 11.00 uur in Polsbroekerdam.