2011-06-05 15:27

Van Rooijen en Timmerarends prolongeren ongeslagen status tijdens de tiende editie van de van Vliet Caravans Cup.

In een wedstrijd met zijwind van linksachter boekte Dymphie van Rooijen (IJsselstein) en Erwin Timmerarends (Montfoort) hun zesde opeenvolgende dagoverwinning. Jan-Willem de Groot (Kamerik) en Rian Baas (Oudewater) pakte de zeges bij de senioren en junioren.

Van Rooijen en Timmerarends moeten in de gaten gehouden worden: van Rooijen zit dit seizoen met 15.31m van afgelopen zaterdag en 15.46m van 21 mei al in de richting van de magische 16-meter-grens. Timmerarends won de van Vliet Caravans Cup met “slechts“ 15.68m, waar hij eerder in het seizoen al bijna de 17 meter aan tikte. (16.92m). Het is wachten op records.

De wedstrijd bij de senioren werd open gesprongen door Erik Bos uit Waarder met 16.69m, een afstand die normaliter genoeg is voor een finaleplek. Ware het niet dat Bastiaan de Bruijn (Lopik), Cornelis de Bruijn (Lopik), Jaco de Groot (Woerden), Theo van Kooten (Driebruggen) n Jan-Willem de Groot (Kamerik) allen hier over heen gingen, een unicum binnen het Hollandse kamp. Jan-Willem de Groot won de wedstrijd met zijn voorronde sprong van 18.29m. Van Kooten werd met 17.74m tweede, waar kopman Jaco de Groot met een magere 17.35m derde werd. De Groot die normaliter de Hollandse competitie weet te domineren heeft dit seizoen een te grote trainingsachterstand om continu te pieken.

De dameswedstrijd leverde geen verrassingen op. De top 3 van het klassement sprong zich in klassementsvolgorde naar goud, zilver en brons. Dymphie van Rooijen was veruit de beste met een serie 14.47m, 15.31m, nat, 14.51m en 14.26m, waar Wendy Helmes (IJsselstein) tot 14.12m kwam. Jessica Snoek (Benschop) sprong 13.93m. Snoek is hiermee een echte outsider voor als de belangrijke wedstrijden komen, zeker als je naar haar persoonlijk record van 15.06m kijkt. Thuisspringer Carina den Hartogh uit Woerden belande met 13.36m direct naast het podium.

De wedstrijd tussen de Hollandse junioren is het leukst te aanschouwen. De talenten Rian Baas (Oudewater), Freek Strien (Benschop), Anthony Lekkerkerker (IJsselstein), Sander van Vliet (Oudewater), Wilco van Amerongen (Benschop) en Geert Pieter de Bruijn (Lopik) zijn zes mannen die elke wedstrijd kunnen winnen. De toon werd dit maal echter door A-junior Johnny Haars uit Uitweg geopend. Zijn 15.99m gaven de mogelijkheden van vandaag aan. Doordat klassementsleider van Amerongen en tweede man van Vliet driemaal het water op zochten viel de wedstrijd open waardoor Maik Backx (Haastrecht) samen met Haars, Lekkerkerker, Strien en Baas de finale wist te bereiken. Baas gooide in zijn eerste finalesprong de wedstrijd op slot, hij zette een fantastische 17.63m neer. Het is kwestie van weken voordat hij de 18 pakt. Strien werd met 16.33m tweede, Lekkerkerker met 16.21m derde.

De groeibriljanten van Holland keken zoals gezegd toe hoe Timmerarends zijn favorietenrol met 15.68m vervulde. Martijn Rietveld (Haastrecht) en Jens Vlasveld (IJsselstein) zijn de mannen die als eerste in aanmerking komen voor de rest van het eremetaal. Dit maal won Rietveld met 14.70m, zo had Vlasveld met 14.21m het nakijken.

Al met al bracht de tiende editie van de van Vliet Caravans Cup spanning, maar nog geen echte topsprongen, maar die komen, geloof mij.