2011-06-19 18:30

Kwalificatiewedstrijd Red Bull Fierste Ljepper op 25 juni in Vlist

Kwalificatiewedstrijd Red Bull Fierste Ljepper op 25 juni in Vlist

Vorig jaar is in hartje Utrecht, Red Bull Fierste Ljepper georganiseerd.
Deze grensverleggende wedstrijd, met een langere polsstok en dieper water, was met 13.000 bezoekers en een uitzending van een uur op TV een heel groot succes en een hele goede promotie voor het polsstokverspringen.

In september organiseert Red Bull deze wedstrijd opnieuw in samenwerking met de Polsstokbond Holland. Omdat de aanvraag van de vergunningen nog loopt, wordt de exacte locatie later bekend gemaakt.
Dit jaar gaat de uitdaging voor de springers nóg een stapje verder: een kleinere en verplaatsbare zandbak. Tijdens de wedstrijd om de Red Bull Fierste Ljepper wordt het water waarover wordt gesprongen steeds breder gemaakt.

Om mee te mogen doen met deze wedstrijd kunnen de Hollandse en Friese springers zich kwalificeren bij twee kwalificatiewedstrijden. De eerste wordt gehouden op 25 juni in Vlist en de tweede op 5 augustus in Bergum (Friesland).

Tijdens de kwalificatiewedstrijd in Vlist en in Bergum verschijnen er totaal 48 springers van zowel de Friese als de Hollandse bond op schans. Alle springers van 16 jaar en ouder konden zich aanmelden. Bij meer dan 48 aanmeldingen wordt er gekeken naar de plaats in het klassement. In totaal 32 mannen en 16 dames van de Polsstokbond Holland en van het Frysk Ljeppers Boun krijgen tijdens beide kwalificatiewedstrijden 4 kansen om een zo ver mogelijke sprong neer te zetten.

Tijdens deze wedstrijd in Vlist kunnen de Hollandse en Friese springers zich alvast aan elkaar meten, want in de week daarna reizen de Polsstokspringers af naar Grijpskerk (Groningen). Op 2 juli is wordt daar de Tweekamp georganiseerd en strijden de springers in teamverband tegen elkaar.

De wedstrijd van 25 juni in Vlist begint om 13.00 uur.

Verdere informatie is te vinden op de website www.pbholland.nl