2011-07-10 15:08

Ondanks ideale omstandigheden geen recordregen in Linschoten.

Een beetje rugwind die soms weg viel, geen regen, een lekker zonnetje, het was heerlijk springweer afgelopen zaterdag. Er hing iets moois in de lucht, maar de records bleven helaas uit.

Ondanks ideale omstandigheden geen recordregen in Linschoten. Een beetje rugwind die soms weg viel, geen regen, een lekker zonnetje, het was heerlijk springweer afgelopen zaterdag. Er hing iets moois in de lucht, maar de records bleven helaas uit.

Waar de strijd bij de junioren dit seizoen heftiger is dan ooit was het vandaag een eenmansshow van Wilco van Amerongen (Benschop). Maar liefst drie dikke achtienmetersprongen waren zijn aandeel in de wedstrijd. 18.73m zou zijn verste van de avond worden waarmee hij verdiend eerste werd. Anthony Lekkerkerker (IJsselstein) sprong zich met 17.04m naar het zilver waar Thomas van Midden uit Vlist uithaalde met 16.97m, zijn tweede prestatie ooit. Eerstejaars junior van Midden lijkt het voor elkaar te krijgen zijn groei die hij in zijn jongenstijd maakte door te zetten. Het lijkt voor hem kwestie van tijd voor hij de 18 meter gaat halen.

De seniorencategorie werd als van ouds gedomineerd door Jaco de Groot uit Woerden. Zijn serie van 17.04, 19.62, 17.45, 19.64, 20.16 toonde duidelijk het verschil met Theo van Kooten uit Driebruggen aan. Zijn verste afstand was 18.29m, waar hij eerder in het seizoen al bijna de 20 meter grens doorbrak met 19.93m. Derde werd Jan-Willem de Groot uit Kamerik met 17.86m. Achter dit drietal waren nog drie senioren goed voor een 17-meter notering, waardoor Erik Bos (Waarder) met 17.16m de finale mis liep.

Wendy Helmes (IJsselstein) won de dameswedstrijd overtuigend met de serie 13.67, 14.81, 13.94, 14.31, 14.59m. Maar toch eiste Carina den Hartogh uit Woerden zeker zoveel aandacht op. Alle vijf haar pogingen zaten vol met dreiging, waar ze op 14.03m bleef steken. Deze 14.03m was nota bene een sprong waarin ze mistastte op een cruciaal moment, waar ze zou zijn geland zal ongewis blijven. Margriet Kamphof (Montfoort) zette een puike 13.62m neer en pakte daar het brons mee.

Erwin Timmerarends (Montfoort) behield zijn ongeslagen status. Waar de afstanden tot nu toe tegenvallen stijgt zijn basisniveau nu per wedstrijd, wat er op wijst dat er binnenkort echte uitschieters te verwachten zijn. Hij sprong 15.82, 16.09, 16.79, 16.60 en eenmaal nat, waarmee hij Martijn Rietveld (Haastrecht) zijn topprestatie van 15.12m bijna kleineerde. Jens Vlasveld (IJsselstein) pakte met 14.42m het brons. De strijd om de NK-tickets is in de jongensgroep het meest heftig. Op dit moment zijn er vijf springers die een zeer realistische kans maken op de plekken drie en vier in het klassement die recht geven op deelname aan het NK. Jens Vlasveld, Nees de Bruijn (Oudewater), Geert Brokking (Lopik), Pim Hoogendoorn (Linschoten) en Martijn van Schaik (Benschop) voeren deze strijd. Alleen degene die de komende anderhalve maand het meest groeit maakt aanspraak op deze gewilde tickets!

Volgende week verplaats de polsstokkaravaan zich naar Jaarsveld, waar uiteindelijk op zaterdag 15.00 uur de GPI bokaal zal worden versprongen.