2011-07-17 12:04

Weer dat weer

Polsstokverspringers gehinderd door Hollandse zomer

Nederland, vlak land met mooie wolkenluchten. Een schitterend gezicht om tegen deze achtergrond de topprestaties van de Hollandse Polsstokspringers te kunnen zien.

Maar het gebeurt helaas vaak dat die mooie wolkenluchten ook regen meebrengen en de sport dus niet beoefend kan worden, Aanloop wordt te glad en de stok is te glad. Afgelopen week was zo’n week waarin weer dat weer een hoofdrol op eiste.

De geplande wedstrijden op dinsdag en woensdag konden niet doorgaan vanwege de regen, de verplaatste wedstrijd van donderdag werd weer afgelast en op zaterdag konden de tweede klassenspringers en de jeugdspringers een ingekorte wedstrijd springen, maar voor de eerste klasse springers was dit niet weggelegd want de regen was weer de spelbreker.

Enig lichtpuntje in deze bewolkte week was de vrijdagavond waarop de Eikelenboombokaal werd versprongen. Met een heerlijk zonnetje en weinig wind leek deze dag in niets op de rest van de week.

Een avond waarop ook dit keer weer op jacht gegaan kon worden naar de velbegeerde records. Maar ook deze avond bleek dat veel springers duidelijk nog in de aanloop zitten richting kampioenschapmaand augustus, de maand waarin het moet gebeuren.

Maar sommige individuele prestaties maakte deze wedstrijd toch tot een spannende wedstrijd die het aanzien meer dan waard was.

Zo is Pieter Verweij weer aan het terugkomen van een blessure, hij sprong de beste afstand (17.33 meter) in de senioren A klasse en de topklasse kan zich opmaken voor een terugkeer van deze voormalig Nederlands Kampioen. In de Topklasse lieten met name Bastiaan de Bruijn (17.72 meter) en Corné Spruit (17.42 meter) zien dat de topvorm er aan zit te komen.

Toch bleven ook zij ver verwijderd van de 19.51 meter van de ongenaakbare Jaco de Groot.
En met die afstand liet ook de Woerdenaar zien dat de consistentie groeiende is en de topvorm eraan komt.

Ook bij de dames werd de groeiende vorm geëtaleerd en dan met name door Wendy Helmes die een afstand (15.63 meter) neerzette waarmee kampioenschappen gewonnen kunnen worden in Augustus. Ook Jessica Snoek liet zien in Groeiende vorm te zijn, haar 13.93 meter was haar beste seizoensprestatie en goed voor de tweede plaats, Derde werd Liesbeth de With met ook een 13 meter sprong (13.33 meter)

Waar bij de jongens Erwin Timmerarends zijn alleenheerschappij alleen maar bevestigde met een prima afstand van 16.87 meter, voor Martijn Rietveld (15.21 meter) en Martijn van Schaik (14.80 meter), was de juniorenklasse de spannendste klasse van deze avond.

A-junior Thomas van Midden zette in de voorrondes een fantastisch nieuw P.R. neer van 17.62 meter, een afstand waar de aanwezige topklasse junioren hun tanden in konden bijten.

En bijten deden ze! Niet in de voorrondes maar in de finale! In de eerste Finaleronde sprong ook Geert-Pieter de Bruijn naar een nieuw P.R. van 17.84 meter en overtroefde zo Thomas van midden, maar zeker was hij niet van zijn plaats want toen in de tweede finaleronde Freek Strien ook een fantastische sprong maakt, was de spanning af te lezen van het gezicht van de Lopiker, maar ook de opluchting toen bleek dat Freek Strien op 2 centimeter bleef steken en dus een nieuw P.R. Sprong van 17.82 meter. Een spannende ontknoping van een geweldige juniorenfinale met net als in de andere klassen een terechte winnaar.