2011-07-17 12:07

Polsbroekerdamse Polsstokdag “Typisch Hollands“

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de Polsstokdag georganiseerd door polsstokvereniging Polsbroekerdam. Deze dag zal plaatsvinden op 23 juli.

Vanaf 11.00uur is er activiteit voor jong en oud op de accommodatie in Polsbroekerdam. Er zijn een aantal wedstrijden van het polsstokverspringen, de tweede klas en jeugdwedstrijden. ’s Middags wordt de eerste klas wedstrijd georganiseerd waarbij de kanonnen van het Hollandse kamp er alles aan gaan doen om verre sprongen te maken.

De springers van Polsstokvereniging Polsbroekerdam hebben de afgelopen jaren voor verrassingen gezorgd, voornamelijk in de jongenscatagorie. Martijn van Schaik (Benschop) verdedigt daar zijn titel, omdat hij vorig jaar als outsider de winst pakte. Bij de junioren zijn er een jaar geleden een hoop persoonlijke records gesprongen. De top van de junioren bestaat uit de plaatselijke springers Wilco van Amerongen (Benschop), Rian Baas, Sander van Vliet (beide uit Oudewater) en Freek Strien (Benschop). Zij zullen samen met springers van andere verenigingen strijden om de titel. Ook de damestop van de Hollandse springers bestaat uit springers van de Dam. In deze catagorie zal het erom spannen wie de winst pakt.

De polsstokdag staat dit jaar in het teken van het thema “Typisch Hollands“. De accommodatie zal naar dit thema worden aangekleed en er zijn diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er staat een springkussen en er zijn spellen voor de kinderen, er worden oliebollen gebakken en zoals gebruikelijk wordt er na de eerste klas wedstrijd (ongeveer 17.00uur) weer geslingeraapt. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers vanaf de polsstokschans met een touw naar de overkant slingeren en een zo ver mogelijke afstand neerzetten. Iedereen kan hieraan mee doen, er is een speciale publieksprijs! Na het slingerapen is het tijd voor de borrel met een hapje.